Cum ar fi arătat România cu Mircea Geoană președinte. Ana, fiica secretarului general adjunct al NATO: „Calitățile lui sunt importante, mai ales într-un moment crucial pentru umanitate”

Ana, fiica lui Mircea Geoană, a explicat cum crede ea că ar fi arătat România, dacă președintele ar fi fost chiar tatăl său.

08 mart. 2022, 13:41

Ana Geoană a vorbit, în cadrul unui interviu despre relația pe care o are cu părinții ei, cum a simțit momentul pierderii alegerilor prezidențiale de tatăl său și cum crede că ar fi arătat România dacă Mircea Geoană ar fi devenit, totuși, președinte.

„Numele Geoană pentru mine înseamnă foarte mult. Sunt fiica unor oameni care au dedicat tot ce au putut pentru a avea o carieră de succes (succesul este diferit pentru toată lumea și ia multe forme). Personal, greutatea numelui m-a inspirat să mă dedic la fel de mult pentru a atinge ce înseamnă succesul pentru mine – deci din acest punct de vedere clar m-a ajutat. Din alte puncte de vedere, uneori, numele a adus spre mine oameni cu prejudecăți. Dar eu am trecut repede peste aceste momente pentru că numele Geoană înseamnă familia mea care contează imens pentru mine și de care sunt foarte mândră”, a spus Ana Geoană pentru life.ro.

Ana a mărturisit că are o relație strânsă atât cu tatăl ei, cât și cu mama. Amândoi au susținut-o atunci când a avut nevoie și i-au devenit modele după care s-a ghidat.

„Într-adevăr, am o relație extrem de strânsă cu ambii părinți și cu fratele meu. Armonia familiei este extrem de importantă pentru mine. Părinții m-au susținut în toate – chiar dacă au înțeles mai bine unele decizii pe care le-am luat decât altele, mereu au fost alături de mine și au realizat că de la o vârstă încolo, eu știu mai bine ce este important pentru mine decât știu ei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ana Geoana (@anageoana)

Noi suntem o echipă perfectă, iar ei sunt dincolo de prietenii mei, cei mai buni sfătuitori, cei mai onești critici și cei mai buni oameni de pe pământ.

Relația cu mama este una de prietenie și colaborare practică. Suntem prietenele cele mai bune, vorbim orice și nu ascund mai nimic de ea. Mă ajută și mă sfătuiește cu absolut orice am nevoie – și vice versa!

Tata este ca un mentor pentru mine. Învăț foarte multe de la el. Avem o relație și de prietenie, dar totodată una foarte intelectuală. Mereu facem schimb de articole interesante, idei, și petrecem timp gândindu-ne cum se schimbă și cum avansează omenirea.

Însă, amândurora le cer sfaturi în legătură cu cariera și viața mea în general. Sunt elemente diferite din cariera și viața fiecăruia care mă inspiră profund”, a declarat Ana Geoană.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ana Geoana (@anageoana)

Fiica secretarului general adjunct al NATO a vorbit și despre cum ar fi arătat România astăzi cu Mircea Geoană președinte.

„Eram un copil atunci (când au avut loc alegerile din 2009) și am decodat această întâmplare mai ales prin prisma reacțiilor părinților mei. Cred că am învățat o lecție foarte importantă, noi ca familie și eu ca adolescentă. Am înțeles foarte brusc că viața e plină de neprevăzut și am înțeles cât de puternic este tatăl meu.

Sunt mândră că oamenii încă își amintesc cât de frumos a reprezentat tatăl meu România ca ambasador, Ministru de Externe sau politician. Astăzi, mă uit cu admirație la el pentru cum participă la gestionarea unei probleme mondiale atât de importante și, cu capacitatea mea de înțelegere de acum, mă uit în urmă și mă gândesc cum ar fi arătat țara mea cu un președinte ca el. Tata este un om foarte echilibrat, concentrat către construcție și consens, deschis către dialog, foarte uman și empatic, foarte educat. Mă bucur imens că aceste calități ale lui au fost recunoscute și sunt importante astăzi într-un moment crucial pentru umanitate”, a mai spus Ana Geoană.