Cum ar putea arăta noul Guvern. Vezi numele negociate de PSD şi ALDE

Sevil Shhaideh este propunerea de premier pe care PSD-ALDE a înaintat-o, miercuri, preşedintelui Klaus Iohannis la consultările de la Palatul Cotroceni. Între timp, PSD şi ALDE încep să-şi împartă portofoliile. În urma negocierilor de până acum, ALDE ar trebui să primească patru ministere, transmite România TV. Ar fi discuții intense și cu cei de la UDMR. 

21 dec. 2016, 19:03
Cum ar putea arăta noul Guvern. Vezi numele negociate de PSD şi ALDE

Guvernul PSD-ALDE începe să se contureze. Încă se poartă negocieri intense pentru împărţirea portofoliilor de ministru.

ALDE va primi patru portofolii: Ministerul Mediului, acolo unde ar urma să devină ministru Daniel Constantin, co-preşedintele ALDE, Ministerul Energiei pe care l-ar prelua Andrei Gerea, care a mai fost ministru în guvernele mai vechi şi Ministerul Comunicaţiilor şi Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul, potrivit România TV.

Ministerul Economiei ar urma să fie preluat de Mihai Tudose, Ministerul de Interne, de Gabriel Vlase, Ministerul Apărării, de Georgian Pop, Ministerul Afacerilor Externe, Dan Dungaciu, Ministerul Fondurilor Europene, Marius Nica, Ministerul Culturii, Ionuţ Vulpescu, Ministerul de Justiţie, Florin Iordache. 

Pentru Ministerul Dezvoltării se vehiculează numele lui Vasile Dîncu şi Marcel Ciolacu, la Ministerul Muncii, Rovana Plumb, la Ministerul Transporturilor, Mihai Fifor şi Nicolae Bădălau, la Ministerul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, la Ministerul Sănătăţii, Florian Popa, iar la Ministerul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Potrivit România TV, ar mai fi negocieri cu UDMR. PSD şi ALDE le oferă celor de la UDMR patru posturi de secretari de stat şi şefi de agenţii, însă UDMR şi-ar dori mai mult. 

CITEŞTE ŞI: Sevil Shhaideh, prima reacţie după ce a fost propusă pentru funcţia de premier