Cum ar putea pune punct Vladimir Putin războiului din Ucraina. Strategia periculoasă care a alarmat Occidentul

Presa internațională susține că Vladimir Putin ar putea utiliza una dintre cele mai periculoase arme din dotarea armatei Rusiei, racheta Satan 2. „Racheta apocalipsei" ar putea fi lansată la un an de zile de la începerea războiului, în funcție de cum se vor desfășura evenimentele din teren. 

13 feb. 2023, 16:35
Cum ar putea pune punct Vladimir Putin războiului din Ucraina. Strategia periculoasă care a alarmat Occidentul

Racheta hipersonică ce este cunoscută și sub nunele de Sarmat, cântărește nu mai puțin de 220 de tone, scrie The Independent. Satan 2 e capabilă să transporte 15 focoase nucleare, iar liderilor armatei de la Kremlin li s-ar fi transmis să se aștepte pentru lansarea rachetei „de neoprit” între 15 și 25 februarie 2023.

Satan 2 ar putea fi testată în ținuturile Rusiei din Kamchatka. Domeniul de testare e o zonă de impact cu rachete balistice intercontinentale rusești.

 

Avertisment pentru Occident: Vladimir Putin susține că racheta Satan 2 este de neoprit

 

Vladimir Putin și șefii armatei controlate de la Moscova au vorbit în repetate rânduri despre Satan 2. Potrivit liderului de la Kremlin, racheta este „invincibilă”, cântărețte 220 de tone, are o rază de acțiune de până la 18.000 de kilometri, o lungime de 36 de metri și poate atinge o miteză maximă de 24.500 km/h. Astfel, aceasta e nedetectabilă pentru orice scut antirachetă din lume.

Potrivit analiștilor din presa internațională, Satan 2 este de 1.000 de ori mai puternică decât bombele nucleare pe care SUA le-au lansat în cel de-Al Doilea Război Mondial la Hiroshima și Nagasaki, în Japonia, în anul 1945.

 

Vladimir Putin pregătește o nouă ofensivă majoră împotriva Ucrainei

 

Vladimir Putin pregătește o nouă ofensivă majoră împotriva Ucrainei. Secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare de la Kiev, Oleksii Danilov, a declarat miercuri seară că armata rusă pregătește la ora actuală o nouă ofensivă majoră împotriva Ucrainei.

„De partea rusă observăm o concentrare maximă, se pregăteşte de ( o nouă) ofensivă. Nu ne surprinde. Înţelegem că într-o lună, o lună şi jumătate sau două vor începe operaţiuni majore, cu utilizarea maximă a tuturor resurselor disponibile pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a declarat Secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare de la Kiev.