Cum arată acum palatul de 6 milioane de euro în care au avut sediul revoluţionarii VIDEO

Palatul Herman Spayer a fost administrat, înainte de 1989, de Partidul Comunist drept sediu de protocol şi depozit pentru obiecte de artă, urmând ca, după 1990, să devină locul de întâlnire a revoluţionarilor din Asociaţia „21 Decembrie 1989”. Palatul este evaluat la 6 milioane de euro.

04 mart. 2016, 14:54
Cum arată acum palatul de 6 milioane de euro în care au avut sediul revoluţionarii VIDEO

Dupa 17 ani de procese, palatul Spayer a intrat in posesia urmasilor vechilor proprietari. Desi cladirea este monument istoric recunoscut oficial, in perioada cat a stat in proprietatea statului, mare parte din elementele arhitecturale unice ale cladirii au fost distruse.

Reprezentanţii proprietarilor susţin că imobilul valorează 6 milioane de euro, dar, din cauza faptului că a fost neîngrijit atâţia ani, doar restaurarea ar costa 2 milioane de euro. Clădirea a fost construită în 1900, catalogată de Ministerul Culturii drept monument istoric. După revoluţie a fost închiriată de Rapps către Asociaţia de revoluţionari 21 decembrie.

Reprezentanţii revoluţionarilor susţin că au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a menţine clădirea, însă le-a lipsit puterea financiară.

Clădirea a fost retrocedată în urma unor procese care au durat aproape 17 ani. Palatul a fost construit de industriaşul Herman Spayer, însă în 1950 statul a confiscat clădirea.