Cum arată acum Radar, din M.A.S.H. Actorul Gary Burghoff, la 69 de ani FOTO

Actorul Gary Burghoff a devenit faimos datorită rolului lui Radar, din serialul M.A.S.H.. Ajuns la vârsta de 69 de ani, Gary mai joacă din când în când în filme, dar adoră să îşi petreacă timpul în natură şi să...inventeze.

15 mart. 2013, 19:36
Cum arată acum Radar, din M.A.S.H. Actorul Gary Burghoff, la 69 de ani FOTO

Gary Burghoff a devenit cunoscut în urma rolului lui Charlie Brown din musicalul „You’re a Good Man, Charlie Brown” şi al caporalului Walter Eugene „Radar” O’Reilly din serialul M.A.S.H.

El s-a născut în Bristol, Connecticut. A studiat step şi a devenit un baterist de succes, în ciuda malformaţiei sale congenitale – are doar trei degete la mâna stângă. În 1967 l-a interpretat pe Charlie Brown în piesa „You’re a Good Man, Charlie Brown” şi a fost baterist în formaţia Relatives. Solista trupei era actriţa Lynda Carter, care l-a ajutat să primească un rol în filmul ei „The New Adventures of Wonder Woman”.

Gary a devenit, însă, faimos interpretându-l pe Radar în serialul M.A.S.H. El a părăsit, însă, serialul după cel de-al şaptelea sezon, din cauza epuizării şi din dorinţa de a-şi petrece mai mult timp cu familia, deşi s-a întors anul următor pentru a filma un episod special, „Goodbye Radar”. Gary a fost nominalizat la şase premii Emmy pentru rolul lui Radar şi a câştigat unul, în 1977.

„Gary avea probleme de personalitate. Simţea tot timpul că era o conspiraţie împotriva lui. Era nepoliticos cu toată lumea, dar dacă cineva îi răspundea, se lua de el”, povesteşte Burt Prelutsky, care a precizat că pe platourile de filmări lumea îl adora pe Radar, dar îl ura pe Burghoff.

După serial, Gary a apărut în mai multe emisiuni TV, precum şi în diverse filme, fără a mai avea, însă, acelaşi succes.

El a fost căsătorit cu Janet Gayle până în 1979, cu care are un copil. Din 1985 este căsătorit cu Elisabeth Bostrom, cu care are doi copii.

În prezent, Gary este pictor de viaţă sălbatică şi este calificat să îngrijească animalele rănite, în California. El este şi un inventator, care a creat, printre altele, şi un instrument care atrage peştii către barcă.

El s-a întors de la pensie în 2010, pentru a juca în filmul Daniel’s Lot.