Cum arată aparatul care a scăpat-o pe Simona Halep de suspendarea-record. Costă 600.000 de euro

Într-o întorsătură surprinzătoare de situaţia la TAS, acuzaţiile de dopaj aduse la adresa Simonei Halep au fost demontate de către un expert în toxicologie, profesorul Jean-Claude Alvarez. Acesta a demonstrat că suplimentul alimentar folosit de româncă era contaminat cu roxadustat.

13 mart. 2024, 21:07
Cum arată aparatul care a scăpat-o pe Simona Halep de suspendarea-record. Costă 600.000 de euro
Cum arată aparatul care a scăpat-o pe Simona Halep de suspendarea-record. Costă 600.000 de euro

Cum arată aparatul care a scăpat-o pe Simona Halep de suspendarea-record. Jurnaliștii de la cotidianul francez L’Equipe au oferit detalii despre vizita lor la spitalul universitar Raymond-Poincare din Garches, unde profesorul Jean-Claude Alvarez a demonstrat că suplimentul alimentar folosit de Simona Halep era contaminat cu roxadusta, scruie GSP.

Cu sprijinul acestui expert, Simona Halep a reușit să scape de o suspendare în tenis, reducându-se de la 4 ani la 9 luni, conform deciziei TAS. Jean-Claude Alvarez a explicat că colaborarea cu sportivii în situații similare se bazează pe principiul de a-i ajuta doar pe cei care sunt convinși de nevinovăția lor. Acesta a dezvăluit procesul detaliat prin care se face analiza, inclusiv utilizarea unui spectrometru de masă de ultimă generație, care costă 600.000 de euro.

Expertul a subliniat importanța recunoașterii existenței contaminării și a evidențiat necesitatea de a prinde adevărații trișori în lupta împotriva dopajului.

Citeşte şi: Simona Halep, despre coșmarul prin care a trecut din momentul în care a picat testul anti-doping: „Când a venit verdictul, parcă am intrat într-un tunel. Cel mai frică mi-a fost că nu îmi voi putea dovedi nevinovăția”

Simona Halep se pregătește acum pentru revenirea în circuit, cu primul său turneu programat la WTA 1000 de la Miami, între 19 și 31 martie. După un an și șapte luni de la ultimul meci jucat, la US Open 2022, Simona Halep își va face revenirea pe teren săptămâna viitoare, la Miami Open, unde organizatorii i-au oferit primul wild-card după perioada de suspendare.

„E foarte devreme să mă gândesc la rezultate. Vreau să văd cum mă simt la reîntoarcere. Miami e un turneu bun, mi-a plăcut mereu să joc acolo. Însă e greu acum să spun ceva. Am deja un an și jumătate de când nu joc meciuri oficiale și e greu să-mi dau cu părerea acum. Vreau să văd cum mă simt la reîntoarcere și după aceea o să-mi setez obiectivele. Încă nu m-am gândit la ce turnee voi mai participa. Vreau să văd cum e la Miami și după aceea voi decide. N-am mai stat niciodată atât de mult. Vreau să o iau săptămână cu săptămână și să văd cum intru în formă. Va fi destul de dificil”, a spus Simona Halep.