Cum arată casa din Craiova a lui Petrică Mîţu Stoian. Vila, parte importantă a averii artistului, este evaluată la aproximativ un milion de euro

Situată foarte aproape de centrul Craiovei, vila în care a locuit Petrică Mîțu Stoian este cu adevărat impunătoare. Imobilul reprezintă, de altfel, una dintre cele mai importante părţi ale averii artistului, pentru care există dispute aprinse între surorile acestuia şi impresarul Doru Guşman.

11 ian. 2022, 16:26

Casa din Craiova a lui Petrică Mîţu Stoian se întinde pe o suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi şi este înconjurată de o grădină la fel de mare. În spatele vilei se află un parc plin cu flori, în care artistul a construit câteva foișoare ideale pentru momentele sale de relaxare.

Situat pe două nivele, imobilul adăpostește mai bine de opt camere, potrivit fanatik.ro. Totodată, vila mai are câteva dependințe, dar şi o cramă bine aprovizionată, în interiorul căreia există şi un spaţiu special amenajat pentru cei care voiau să se ascundă de căldura verii.

Citeste si Vin acuzații pe bandă rulantă pentru Petrică Mîțu Stoian. Interpretul de muzică populară, somat de producător să plătească 300.000 de euro

Unul dintre vecinii regretatului artist mehedinţean a dezvăluit, pentru sursa citată, că vila adăposteşte adevărate colecții de artă.

El colecționa icoane prețioase, avea multe asemenea lucruri, mai ales că era și foarte credincios. La un moment dat, auzisem că avea și tablouri scumpe, o replică făcute după un Rembrandt, zicea el că de un elev de-al pictorului, dar nu l-am văzut. E adevărat, rareori invita pe cineva pe la el dintre vecinii de pe stradă, ne vedeam aici, în fața casei și mai stăteam de vorbă. Dar știu că era mare colecționar de artă, mai ales bisericească”, a dezvăluit unul dintre vecini.

În casa lui Petrică Mîţu Stoian locuia şi Doru Guşman

Petrică Mîţu Stoian împărţea uriaşa vilă cu impresarul Doru Guşman, care continuă să o locuiască şi după moartea artistului. De altfel, firmele pe care Petrică Mîțu Stoian și Doru Guşman le dețineau, în cote egale, aveau sediul social chiar în locuinţa din centrul Craiovei.

Conform site-urilor de vânzări, o vilă situată ultracentral în Craiova valorează câteva sute de mii de euro, prețul cel mai mic fiind în jurul a 200.000 de euro, iar cel mai mare, 800.000 de euro.

Cum vila în care a locuit Petrică Mîțu Stoian are un teren de câteva sute de metri pătrați și o spațiu util de alte câteva sute de metri pătrați, valoarea ei poate ajunge – sau chiar depăși – 800.000 de euro, mai ales că beneficiază de dotări excepționale. Iar dacă se adaugă mobilierul și colecțiile de artă, imobilul în sine ajunge, probabil, la o valoare de aproximativ un milion de euro.

Citeste si Prima iubită a lui Petrică Mîţu Stoian. Artistul a dus-o la un film interzis sub 18 ani: „Am intrat prin spate”