Cum arată FEMEIA care ar putea da naştere primului COPIL MARŢIAN din Univers: O să fie o provocare FOTO

Maggie Lieu, o studentă astrofiziciană a universităţii din Birmingham a ajuns pe lista scurtă de 600 de persoane care au şansă să participe la proiectul de patru miliarde de dolari pentru colonizarea planetei Marte.

30 ian. 2015, 15:23

Cu toate că pare că întregul proiect face parte din scenariul unui film SF. tânăra are şanse mari să fie prima mamă de pe Marte, asta dacă va fi aleasă printre ultimii 40 de oameni care vor face o călătorie de 140 de milioane de mile doar dus până pe planeta Roşie, potrivit Mirror.

Citeşte şi Fotografie CONTROVERSATĂ făcută de roverul CURIOSITY pe Marte: Oamenii au ajuns deja pe această planetă FOTO

În timp ce femeile de pe Pământ au multe de înfruntat în timpul unei sarcini, situaţia lui Maggie pe Marte va fi mult mai dificilă având de înfruntat temperaturi de -62 de grade, nivele letale de radiaţii, alături de pericolul de sufocare, foamete şi dezhidratare.

Pentru a începe o colonie avem nevoie de copii pe Marte şi eventual se va întâmpla şi asta. O să fie o provocare, nimeni nu a făcut cercetări cu privire la naşterea în medii cu gravitaţie scăzută. Cred că este amuzant că primul copil născut pe Marte o să fie primul marţian„, a declarat femeia.

Citeşte şi Google a investit 1 mld. dolari în compania care va duce oameni pe Marte