Cum arată formularul prin care părinţii îşi dau acordul pentru vaccinarea copiilor împotriva COVID-19. Descarcă-l de aici

Copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani au nevoie de acordul scris al părinţilor pentru vaccinare. Formularul de acord poate fi descărcat de pe platforma Rovaccinare.

03 iun. 2021, 16:43
Cum arată formularul prin care părinţii îşi dau acordul pentru vaccinarea copiilor împotriva COVID-19. Descarcă-l de aici

Formularul prin care părinţii îşi dau acordul pentru vaccinarea copiilor poate fi descărcat de aici. Atunci când se prezintă la centrul de vaccinare, minorul trebuie să fie însoţit de unul din părinți. Schema de vaccinare este aceeaşi ca la adulţi, respectiv două doze administrate la interval de 21 zile, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, la inaugurarea unui centru de vaccinare pentru copii în Parcul Lumea Copiilor.

Citeste si Florin Cîțu: „Îi încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor”

Prin acordarea autorizației de utilizare a acestui vaccin și la grupa 12-15 ani venim cu un beneficiu foarte mare, în mod deosebit pentru copiii care au afecțiuni cronice, care au afecțiuni îi predispun la risc crescut de forme grave de îmbolnăvire, mă refer la afecțiunile neuro-psihiatrice, la sindromul Down, copii instituționalizați, copii cu boli cardiovasculare, cu diabet zaharat, cu boli cronice renale, cu obezitate. Din păcate, obezitatea reprezintă o problema de sănătate publică în creștere inclusiv în țara noastră. Ca atare, există o nevoie reală pentru acces la vaccinare a celor mai vulnerabili în această perioadă”, a explicat colonelul Valeriu Gheorghiţă.

Descarcă de aici formularul prin care părinţii îşi dau acordul pentru vaccinarea copiilor împotriva COVID-19

Formular Consimtamant Informat Minori by Oana Anghel on Scribd

România, prima ţară din UE care vaccinează copii împotriva COVID

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, joi, că, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinaţi împotriva COVID 1.903 copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. De la 1 iunie, 4.173 de copii din această grupă de vârstă au fost programaţi în platforma de vaccinare.

Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani a început, miercuri, 2 iunie, România fiind prima ţară din UE care a demarat imunizarea acestei categorii.

Citeste si Spitalul Covid din România care nu mai are niciun pacient infectat

Florin Cîțu a făcut declarații, într-o ședință de Guvern în care a vorbit despre măsurile de relaxare de care se vor bucura copii între 12-15 ani care au fost vaccinați. De asemenea prim-ministrul a menționat că rolul măsurilor de relaxare este acela de a încuraja vaccinarea în rândul populației.

Noi nu discrimăm când vine vorba despre persoane vaccinate dacă sunt adulţi sau copii. Aţi văzut că şi la jocurile de joacă, rolul acestor relaxări este acela de a încuraja în continuare vaccinarea. Ceea ce trebuie spus e că România este prima ţară europeană care începe vaccinarea copiilor între 12 şi 15 ani, ceea ce arată o responsabilitate mare din partea noastră”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu.