Cum arată GUVERNUL OPOZIŢIEI dacă trece moţiunea de cenzură: „Se negociază ca la piaţă”

Guvernul condus de Viorica Dăncilă se confruntă cu o nouă moțiune de cenzură. De această dată șansele sunt mai mari și Opoziția, în special PNL și Pro România, anunță că numărul de parlamentari necesari pentru a da jos guvernul e foarte aproape să fie suficient. Zilele trecute a circulat o listă cu un Cabinet post-moțiune de cenzură eminamente PNL, dar situaţia s-a schimbat, anunţă stiripesurse.ro care prezintă şi o listă a noului cabinet.

17 iun. 2019, 18:49

Deși au circulat mai multe formule guvernamentale STIRIPESURSE.RO a reușit să intre în posesia unei astfel de formule negociate. Se pare că s-a renunțat la un guvern monocolor PNL și s-ar putea merge și pe o formula guvernamentală de uniune națională, dar fără PSD și ALDE.

De remarcat că cel propus ca premier, Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, nu este membru de partid, Bogdan Aurescu, consilier prezidențial, iar senatorul Robert Cazanciuc, șeful Comisiei Juridice a Senatului, este încă membru al PSD.

Evident că surprizele pot apărea chiar și mâine, dar în acest moment potrivit unui martor la negocierile din sânul Opoziției ”Negocierile sunt ca la piață și toți speră într-o  minune pentru că nu avem matematic voturile necesare”.