Cum arăta Klaus Iohannis în adolescență, la 17 ani. Românii l-au comparat cu Arnold Schwarzenegger, alţii i-au transmis că trebuia să se facă fotomodel

Astăzi, de Ziua Copilului, președintele Klaus Iohannis și-a adus aminte de perioada din liceu și le-a arătat tuturor românilor cum arăta la 17 ani.

01 iun. 2021, 09:43
Cum arăta Klaus Iohannis în adolescență, la 17 ani. Românii l-au comparat cu Arnold Schwarzenegger, alţii i-au transmis că trebuia să se facă fotomodel

Astăzi, de Ziua Copilului, președintele Klaus Iohannis și-a adus aminte de perioada din liceu și le-a arătat tuturor românilor cum arăta la 17 ani.

„Amintire din copilărie. 17ani. 1Iunie. ZiuaCopilului”, a scris Klaus Iohannis în dreptul fotografiei postate pe Facebook.

Seriozitatea adolescentului Iohannis i-a inspirat pe internauţi să lase comentarii care mai de care mai savuroase, mulţi dintre ei comparându-l cu Arnold Schwarzenegger sau Harrison Ford. „Multă sănătate și tot asa sa rămâneți frumos si bun pentru toți românii”, „Mândru ca un brad proaspăt plantat! Multe ploi sănătoase vă urez!”, „Încă de atunci priveați „cu atenție şi îngrijorare”, „Legenda spune că dânsul a zâmbit la poză, dar cu întârziere!”, „Seamănă cu Arnold Schwarzenegger”, „Poza asta o pun pe aragaz să nu umble copiii la el”, „Mai bine vă făceați fotomodel”, „Și atunci era supărat pe PSD”, „Sufletul petrecerii” sunt câteva dintre comentariile românilor.

Fotografia lui Iohannis nu a trecut neobservată de Dan Frînculescu, care nu s-a putut abţine din a face un comentariu în stilul său caracteristic. „Pare că tocmai v-aţi petrecut 20 de minute spunând o singură dată „I’ll be back”, a scris comediantul la poza preşedintelui.

 

Klaus Iohannis – Studii și cariera politică

Klaus Iohannis s-a născut pe 13 iunie 1959 la Sibiu. Vacanțele de vară le petrecea la bunicii săi, din Bradu, cu care mergea la fân și la alte activități agricole. Părinții săi sunt Susanne și Gustav Heinz Johannis, amândoi sași transilvăneni, care în 1992, ca pensionari, au emigrat din Sibiu în Germania și s-au stabilit la Würzburg, în Bavaria.

Iohannis a absolvit în 1983 Facultatea de Fizică, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. După terminarea studiilor a devenit profesor de fizică la Agnita, apoi la școli din Sibiu și în 1989 la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”. În anul 1997 a devenit inspector școlar general adjunct, iar între 1999 și 2000 a fost inspector școlar general al județului Sibiu.

Din 1989 este căsătorit cu Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

Cariera politică și-a început-o în 1990, odată cu înscrierea în Forumul Democrat al Germanilor din România. A devenit președintele acestei formațiuni 12 ani mai târziu.

A ajuns primar al Sibiului în 2000, obținând 69,18% din voturile valabil exprimate. Patru ani mai târziu a fost reales primar, cu 88,7% din voturi, obținând unul dintre cele mai mari scoruri din țară, lucru care s-a repetat și în 2008 și în 2012.

Mai târziu, în 2009, a fost propus de PNL pentru a deveni premier după ce Guvernul Boc a fost demis prin moțiune de cenzură. Cu toate că Iohannis a acceptat candidatura, Băsescu l-a numit următoarea zi pe Lucian Croitoru.

În 2014 și-a lansat candidatura pentru alegerile prezidențiale, care s-a dovedit a fi o adevărată reușită, Iohannis fiind ales președinte al României pentru două mandate.