Cum arată Liviu Dragnea după doi ani petrecuţi la închisoare. GALERIE FOTO şi VIDEO

Liviu Dragnea simte, din nou, gustul libertăţii după mai bine de doi ani petrecuţi în spatele gratiilor. Perioada de detenţie a lăsat urme vizibile pe chipul fostului lider PSD. Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

15 iul. 2021, 17:18

Cum arată Liviu Dragnea după doi ani petrecuţi la închisoare. Perioada de detenţie nu a fost una uşoară pentru Liviu Dragnea: a avut dureri de spate cumplite, s-a infectat cu virusul SARS COV 2, i-a fost refuzat dreptul la muncă după ce i-a acordat un interviu fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, la postul Realitatea PLUS. Acest lucru a condus „la izolarea sa în camera de detenţie pentru mai mult de 8 luni (din când în când având acces afară o oră sau două seara) şi la agravarea stării sale de sănătate, care nu a putut fi remediată în sistem de detenţie”.

Dragnea a reclamat, de asemenea, şi faptul că a fost ţinut zilnic în camera de detenţie 23 ore din 24 şi „în mod surprinzător a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2”.

În plus, spunea fostul lider al PSD, dreptul său la sănătate a fost încălcat întrucât i-a fost refuzat, în mod sistematic, accesul la investigaţii de specialitate şi tratament adecvat, deşi penitenciarul a fost informat încă de la început despre afecţiunile de care suferea.

Ce va face şi unde va lucra Liviu Dragnea după ce a ieşit din închisoare

Liviu Dragnea a declarat, la ieșirea din penitenciar, că va lucra la firma fiului său.

Voi munci la firma fiului meu”, a declarat Dragnea, întrebat ce va face în perioada următoare.

Totodată, el a ținut să precizeze că i-au lipsit copiii și Irina.

Lipsa libertății e cea mai grea”, a mai spus Dragnea.

Cum arată Liviu Dragnea după doi ani petrecuţi la închisoare

La ieşirea din închisoare, Dragnea a fost întâmpinat de iubita lui, Irina Tănase. Cei prezenţi în faţa Penitenciarului Rahova au fost martorii unei scene desprinse parcă din filmele romantice: un sărut pasional, plin de dragoste şi dor.

Recent, iubita lui Liviu Dragnea a vorbit despre problemele cu care s-a confruntat fostul lider PSD în spatele gratiilor.

Citeste si Irina Tănase, iubita lui Dragnea, primele imagini la poarta Penitenciarului Rahova: „Am stat doi ani singura acasă. I-au fost încălcate drepturile și nimănui nu-i pasă de asta” VIDEO

Subiectul e foarte delicat, cel legat de condițiile din penitenciare. El stă în celulă cu încă trei domni, într-o cameră mică. Problema cea mai mare e lipsa de lumină și faptul că sunt constant între betoane, indiferent cum ar fi. Iarna este foarte rece, deoarece e o problemă cu încălzirea. În sistemul penitenciar, ultima problemă e bunăstarea deținutului, pe nimeni de acolo nu interesează problema asta.

Nu aș vrea să intru foarte mult în detalii, însă un aspect esențial ar fi acela că toată lumea ar trebui să înțeleagă că acești oameni sunt acolo pentru că sunt privați de libertate. Ei nu sunt duși spre a fi exterminați, torturați și chinuiți. Pedeapsa lor e de privare de libertate. Condițiile sunt rele și mai rele sunt abuzurile care în cazul nostru au fost și publice“

Lui Liviu i se refuză dreptul la îngrijire medicală. Condiţiile sunt rele şi mai rele sunt abuzurile, ca şi în cazul nostru au fost publice. Am avut şi un proces. Am câştigat în instanţă faptul că dreptul lui la sănătate a fost încălcat.

Cu herniile, el a solicitat să poată să plătească şi să fie dus să i se facă un RMN. Nu vreau să plătească casa de asigurare. Avea nişte dureri îngrozitoare. Abia putea să vorbească de durere. A durat şase luni să-l ducă la RMN”, a afirmat iubita lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, un deţinut model

Potrivit avocatei Flavia Teodosiu, care s-a ocupat de procesul fostului lider PSD, Dragnea și-a câștigat dreptul la eliberare condiționată datorită activităților în care s-a implicat cât timp a fost încarcerat. După împlinirea fracției de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să înduplece judecătorii să-i acorde eliberarea condiționată.

Citeste si Iubita lui Dragnea, Irina Tănase, prima reacție după eliberarea politicianului: „Am început să plâng. Mă duc să-mi iau bărbatul acasă!”

Flavia Teodosiu a mai adăugat că, inițial, instanța nu a ținut cont de faptul că Dragnea a avut o conduită bună în închisoare și a primit opt recompense. Avocatul a adăugat că fostul lider PSD a avut activitate religioasă și a redactat o revistă.

A  îndeplinit condiţiile şi a fost apreciat în penitenciar, dar instanţa nu s-a raportat la niciun element. Nu s-a ţinut cont că a avut o conduită bună, a avut activitate, atitudine decentă, opt recompense şi încă 20 până în ziua de azi, câştigând 122 de zile. A participat la activitate religioasă şi s-a redactat o revistă la insistenţele dânsului. Şi din nou a obţinut recompense”, a mai precizat apărătoarea fostului şef PSD.