Cum arată locul secret din avioane unde dorm stewardesele la cursele lungi! Spațiul și păturile sunt mai mici decât în submarine

Stewardesele nu se bucură de aceleași locuri luxoase precum unii pasageri în timpul zborurilor. Zonele de odihnă sunt spații sufocant de mici, ascunse în spatele aeronavei.
Ruxandra Rădulescu
18 oct. 2021, 09:25
Cum arată locul secret din avioane unde dorm stewardesele la cursele lungi! Spațiul și păturile sunt mai mici decât în submarine
Companiile aeriene

Dar, în timp ce pasagerii care apelează la companii aeriene beneficiază de avantajele fotoliilor comfortabile la clasa business și chiar de canapele pentru călătorii la clasa a doua, nu toți cei care se află la bord se bucură de același nivel de opulență, este vorba mai exact de însoțitorii de zbor.

Ascunse în spatele aeronavelor gigant, se află compartimentele minuscule în care însoțitorii de zbor își petrec timpul când iau o pauză sau când se odihnesc. Sunt numite în mod adecvat zone de odihnă ale echipajului și sunt locul unde stewardesele se relaxează atunci când trebuie să ia o pauză.

Această zonă interzisă este ascunsă de privirile psagerilor, iar accesul este integrat discret în arhitectura aeronavei pentru a proteja de vizitatorii nedoriti.

Zonele de odihnă ale echipajului pentru stwardese sunt adesea situate în spate, deasupra cabinei clasei economice. Este foarte ușor ca un simplu pasager să treacă pe lângă mica scară și ușița pe care stă scris „Doar echipaj” și să nu bănuiască că acolo se află spațiul de odihnă pentru personalul de bord.

Spațiul este inteligent construit, deoarece este ascunsă departe de pasageri într-o zonă care nu este frecventată. Pasagerii nu au văzut niciodată o stewardesă urcându-se în cușete.

Doar câțiva pași în interiorul „buncărelor” minuscule unde dorm stewardesele și nimeni nu crede că se mai află într-un avion. Nu existau scaune pentru pasageri și nici măcar ferestre în spațiu, ci doar paturi.

Doar șase paturi existau zona de odihnă a echipajului, fără prea mult loc pentru altceva. Spațiile de depozitare sunt limitate la un dulap mic, cu suport de haine pentru atârnarea uniformelor în momentele de odihnă.

Buzunarele de-a lungul culoarului principal au, de asemenea, un mic spațiu în care să stocheze alte obiecte.

Fiecare pat supraetajat este echipat cu o pernă și pătură învelite într-o centură de siguranță. Este similar cu ceea ce primesc pasagerii la clasa a doua în cabina de mai jos.

Centurile de siguranță sunt necesare în paturi în caz de turbulență. Chiar și în timpul somnului, însoțitorii de zbor trebuie să respecte regula centurii de siguranță.

În afară de o pernă, o pătură și o lampă de lectură, paturile sunt lipsite de orice formă de divertisment. Ecranele de televizorr care există pentru pasagerii din cabina de dedesubt nu se găsesc nicăieri în zona de odihnă a echipajului.

Raționamentul din spatele acestui fapt se datorează faptului că companiile aeriene vor ca personalul lor să folosească spațiul pentru ceea ce este destinat, odihnă. Vizionarea de filme sau emisiuni de televiziune ar servi doar ca o distragere de la asta.

Nimic nu împiedică pe însoțitorii de zbor să își folosească telefoanele pentru că o perdea oferă intimitate în fiecare supraetaj.

Este dificil pentru oricine să-și imagineze că cineva se poate odihni într-un spațiu atât de mic. Cu toate acestea, este o alternativă mai bună la, să zicem, ultimul rând din clasa economică.

Accesul pentru stewardese nu este prea dificil ​, necesită doar coborârea înapoi pe scările din galeră. Însoțitorii de zbor pot comunica și cu alți membri ai echipajului folosind un interfon din zona de odihnă.

Compartimentul unde se odihnesc stwardesele seamăna mai degrabă cu cele ale unei nave spațiale din viitor. O gravitație zero ar ajuta cu siguranță la deplasarea în această zonă.

Piloții, alternativ, au propriile lor zone de odihnă în partea din față a avionului, lângă cabina de pilotaj. Nu au parte de mai multe beneficii decât stewardesele.

Dar cei cu frică de spații înguste ar trebui să ia în considerare cu siguranță zona de odihnă atunci când se gândesc la o carieră de însoțitor de zbor pe distanțe lungi, relatează businessinsider.com.

DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan a anunțat oficial TVA mai mare pentru toți. Guvernul reduce la două cote, una ajunge la 21%
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Imagini tulburătoare! Ultima apariție publică a lui Mihai Leu! Cum arăta fostul pugilist
Fanatik.ro
Rezultate Evaluarea Națională 2025. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2025 în urma notelor obținute
Capital.ro
TAXĂ suplimentară în România. Se introduce în toată țara. Premierul a anunțat personal: De la 1 ianuarie
Playtech.ro
Planta care te-ar putea îmbogăți. În primii ani, scoți peste 15.000 de euro la hectar, dar apoi poți câștiga și 100.000
DailyBusiness
Guvernul a pus gând rău concediilor bugetarilor. Cine ar urma să mai primească vouchere de vacanță
Adevarul
„Legat de motocicletă și târât”. Kievul anchetează o posibilă execuție a unui prizonier de război
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Se anunță o mare criză de medicamente. România, în haos
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Gigi Becali şi-a făcut apariția cu mare stil la nunta fiicei lui Gică Hagi! Cum a arătat miliardarul de la FCSB
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: 'În final, a cedat și inima' 😢
Playsport.ro
Dacă ai mașina fabricată înainte de 2019, ar putea avea defecțiuni grave. Ce trebuie să faci rapid, conform RAR
Capital.ro
Închisoare de până la 6 ani pentru Călin Georgescu. Lovitură pentru fostul candidat. Nu se aștepta la asta
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Încep concedierile în rândul bugetarilor! Lista instituțiilor care vor reduce drastic personalul în perioada următoare
MediaFlux
Toți oamenii lui Bolojan: cine sunt și cât câștigă consilierii și secretarii de stat
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Aparatul bugetar administrativ în România: instituţii, evoluţie şi recomandări