Cum arată noul BMW X7. SUV-ul de lux al bavarezilor vine cu dotări revoluţionare şi motoare electrificate

BMW a lansat oficial noul X7, versiunea facelift a celui mai mare model din portofoliul său. Este primul model din istoria bavarezilor ce are ca dotări cu farurile LED separate în două module. De asemenea, noul SUV va fi oferit cu trei motorizări microhibride, inclusiv o versiune de performanță M.

13 apr. 2022, 23:30

Noul BMW X7 a fost perfecţionat la capitolul design, în special în zona părții frontale. În materie de dotări vine cu un sistem iDrive de ultimă generație și ecran curbat și motoare – tehnologie mild-hybrid de 48V.

Vorbim despre cel mai mare BMW X care convinge atât prin eleganţa pe drum, cât şi prin abilităţile off-road. Partea frontală, nou structurată, reinterpretează elementele emblematice de design BMW, cum ar fi farurile duble şi grila BMW, conform Economica.net.

Cum arată noul BMW X7. Imagini cu SUV-ul de lux al bavarezilor

Noul BMW X7 vine cu faruri LED cu tehnologie de ultimă oră. Ce avantaje au grupurile optice split

Grupurile optice split îşi fac debutul la noul BMW X7. Elementele de lumini LED orizontale amplasate mai sus în partea din faţă găzduiesc luminile de poziţie, cele de zi şi semnalizatoarele. Unităţile LED situate sub ele, pentru faza scurtă şi cea lungă, dau impresia că se retrag în fundal prin carcasa întunecată şi poziţia adânc încorporată în spoilerul faţă şi ies în prim-plan doar atunci când sunt activate. Noile faruri LED cu funcţie matrix adaptivă, cu faza lungă cu efect antiorbitre şi distribuţie adaptivă a luminii, oferă acum şi funcţionalitatea de proiectoare de ceaţă faţă, cu lumină automată pentru vreme rea.

În partea din spate se accentuează stilul modern al blocurilor optice extrem de subţiri, care acum au sculptură tridimensională. Bara cromată elegantă care conectează unităţile de lumini din spate ale noului BMW X7 este închisă sub un capac de sticlă rafinat.

Citeşte şi: Vestea proastă pentru toți șoferii de BMW. Pericolul care se află chiar la motor! Compania, anunț de ultim moment!

Noul BMW X7 va veni cu pachet M Sport, dar şi opţional cu trei rânduri de scaune

Pachetul M Sport opţional pune în lumină şi mai mult proprietăţile dinamice ale BMW X7. Caracteristicile de design specifice M pentru exterior şi interior subliniază în mod clar atributele de performanţă ale BMW X7 M60i xDrive. Vopseaua metalizată M Marina Bay Blue poate fi comandată exclusiv pentru modelul BMW M.

Sentimentul generos de spaţiu la bordul noului BMW X7 poate fi experimentat pe trei rânduri de scaune. Al doilea rând găzduieşte standard trei pasageri şi oferă opţional două scaune individuale deosebit de confortabile. Scaunele confort încălzite faţă sunt în echiparea standard. Pe pieţele europene, tapiţeria BMW Individual cu piele Merino extinsă este de asemenea inclusă în standard.

Pe alte pieţe, specificaţiile standard includ suprafeţele scaunelor în noua decoraţiune Sensafin (nu este disponibilă în Europa). Acest material de suprafaţă de înaltă calitate, cu proprietăţi asemănătoare pielii, are matlasare tridimensională şi perforare a suprafeţei.

 

Gama extinsă suplimentar de echipamente standard pentru noul BMW X7 contribuie la confortul celor de la bord. Pe lângă climatizarea automată pe patru zone, trapa panoramică din sticlă şi sistemul hi-fi, acum include şi scaunele confort pentru conducător şi pasagerul din faţă, un volan Sport îmbrăcat în piele, cu clapete pentru schimbarea vitezelor, şi un nou sertar pentru telefoanele mobile compatibile cu încărcarea wireless.

Printre punctele importante ale listei de opţiuni se numără trapa panoramică din sticlă Sky Lounge (iluminată de unităţi LED), sistemul de sonorizare Bowers & Wilkins Diamond Surround şi noul sistem Travel & Comfort pentru elemente de fixare în spătarele scaunelor faţă. Ventilaţia activă a scaunelor şi o funcţie de masaj sunt disponibile pentru conducător şi pasagerul din faţă. Dacă este comandat noul pachet Comfort, scaunele din al doilea şi al treilea rând pot fi încălzite şi ele, la fel ca volanul şi cotierele pentru conducător şi pasagerul din faţă.

Noul BMW X7. Motorizări mild-hybrid chiar şi de peste 500 CP

Portofoliul de motoare are ca lider un nou V8 pe benzină, de 4,4 litri, pentru vârful de gamă BMW X7 M60i xDrive, care este derivat din motoarele care alimentează modelele de înaltă performanţă provenite de la BMW M GmbH. Tehnologia M TwinPower Turbo şi o galerie de evacuare transversală conferă unităţii de 390 kW/530 CP, cu un cuplu maxim de 750 Nm, o dezvoltare impresionantă a puterii.

Un motor cu şase cilindri în linie, de ultimă generaţie, îşi face debutul la BMW X7 xDrive40i. Include o varietate de inovaţii pentru procesul de ardere, schimbul de gaze, controlul supapelor, injecţia şi sistemul de aprindere care sporesc atât performanţa, cât şi eficienţa. Puterea noului motor este cu 35 kW/47 CP mai mare faţă de propulsorul precedent, ajungând la un maxim de 280 kW/380 CP, în timp ce cuplul maxim creşte cu 70 Nm la 520 Nm – şi poate creşte la 540 Nm susţinut de sistemului mild-hibrid.

Modificările detaliate ale motorului diesel cu şase cilindri în linie de la noul BMW X7 xDrive40d au adus îmbunătăţiri şi pentru economia de combustibil şi emisii. Puterea maximă a sistemului de propulsie este de 259 kW/352 CP. Cuplul nominal al motorului diesel este de 700 Nm, care poate fi crescut până la 720 Nm cu ajutorul sistemului mild-hybrid.

Cea mai importantă caracteristică comună a celor trei motoare este integrarea tehnologiei mild-hybrid 48V de nouă generaţie. În cea mai recentă versiune, această formă de electrificare constă dintr-un starter-generator integrat în cutia de viteză şi care asigură o putere suplimentară de 9 kW/12 CP şi un cuplu suplimentar de 200 Nm. Toate motoarele sunt combinate cu o transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, care include clapete de schimbare pe volan şi o funcţie Sprint. Puterea motorului este transferată către drum prin sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive.

BMW X7 este produs la uzina BMW Group din Spartanburg, centrul de competenţe pentru modelele BMW X din statul american Carolina de Sud. Lansarea pe piaţa mondială va avea loc în august 2022.

Citeşte şi: Un român a primit o sumă impresionantă în cont, din greșeală. A refuzat să o restituie și și-a cumpărat BMW-uri de banii respectivi