Cum arată noul guvernul PSD: Variante de miniştri după alegerile parlamentare

Potrivit unor surse citate de România TV se duc negocieri intense pentru formarea viitorului Guvern: se fac alianțe și se împart funcții. Vezi mai jos lista cu miniştrii care ar putea face parte din viitorul Guvern.

13 dec. 2016, 06:46
Cum arată noul guvernul PSD: Variante de miniştri după alegerile parlamentare

Rovana Plumb ar urma să fie Ministrul Muncii, având în vedere că s-a ocupat de portofoliul programului de guvernare pe care PSD l-a prezentat în campania electorală, transmite România TV.

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, ar fi cel care ar ocupa funcţia de ministru al Agriculturii, mai ales după ce social democraţii au anunţat că vor o alianţă cu formațiunea condusă de Tăriceanu.

Mihai Tudose, vicepreşedintele PSD, ar putea fi ministrul Economiei. El a ocupat această funcţie şi în Guvernul Ponta.

Mihai Fifor, un apropiat al lui Liviu Dragnea, cel care conduce acum Consiliul Naţional al Partidului, ar ocupa ministerul Transporturilor.

Eugen Teodorovici, şi el fost ministru al Guvernului Ponta, ar putea fi ministrul Fondurilor Europene.

Ionuț Vulpescu ar fi putea fi ministrul Culturii, iar Eugen Nicolicea, proaspăt întors în PSD, ar urma sa ocupe funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Georgian Pop, și el un membru PSD important, ar putea ocupa ministerul Comunicaţiilor, iar Gabriel Petrea, Ministerul Tineretului şi Sportului.

De asemenea, Gabriel Vlase, un alt vicepreşedinte al partidului, s-ar putea regăsi la Ministerul de Interne.

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că partidul pe care îl conduce va avea o reprezentare în viitoarea coaliție de guvernare, alături de PSD, iar cele două formațiuni politice vor negocia un program comun de guvernare.