Cum arată părinții lui Klaus Iohannis. Președintele i-a ținut departe de camerele de luat vederi

Cum arată părinții lui Klaus Iohannis. Chiar dacă este una dintre cele mai populare figuri din România, datorită funcției sale, se cunosc destul de puține lucruri despre familia lui, pentru că a păstrat mereu discreția privind viața personală.

07 mart. 2023, 20:10
Cum arată părinții lui Klaus Iohannis. Președintele i-a ținut departe de camerele de luat vederi

Cum arată părinții lui Klaus Iohannis. Președintele României a fost profesor de fizică și inspector școlar înainte de a deveni primar al municipiului Sibiu în anul 2000. El a fost  reales în funcție încă de două ori, candidat fiind, de fiecare dată, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.

Citește și: Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit de Împăratul Japoniei. De ce nu se vor aborda subiecte politice la întâlnire

Cum arată părinții lui Klaus Iohannis

Părinții săi, Susanne și Gustav Heinz Johannis, sunt sași transilvăneni. Președintele României a declarat într-un interviu că familia Johannis este atestată în Cisnădie din secolul al XVI-lea. Atunci când tatăl său l-a înregistrat ca nou-născut, funcționarul de la primărie ar fi refuzat să-i scrie numele cu „J”, așa cum a fost scris în familia sa peste 500 de ani. astfel se explică de ce numele de familie al președintelui României este scris  diferit cu o literă de al părinților.

Mama provine dintr-o familie din localitatea Bradu, de lângă Sibiu. La bunici materni și-a petrecut președintele, multe din vacanțele copilăriei. Klaus Werner Iohannis scrie, în cartea sa de memorii, „Pas cu pas” despre părinții săi că „aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluție. Părinții mei au plecat prin 92 – 93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. (n.r. Conform informațiilor publice, părinții lui Klaus Iohannis au decis să se mute în Germania în anul 1992, când deja erau pensionari, și s-au stabilit la Würzburg, în landul Bavaria.)

Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aș fi resimțit mult mai puternic despărțirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor și mi‑am continuat propriile planuri”.