Cum arată primul centru de vaccinare anti-COVID din România

Primul centru de vaccinare anti-COVID din România a fost organizat la complexul expoziţional Romexpo din Capitală. Preşedintele Klaus Iohannis l-a vizitat joi şi a anunţat că astfel de centre vor fi deschise în mai multe puncte din ţară în următoarea perioadă. Aceste centre trebuie să îndeplinească o serie de criterii.

04 dec. 2020, 08:38
Cum arată primul centru de vaccinare anti-COVID din România
Primul centru de vaccinare anti-COVID din România a fost organizat la complexul expoziţional Romexpo din Capitală. Preşedintele Klaus Iohannis l-a vizitat joi

Primul centru de vaccinare anti-COVID a fost realizat la Romexpo deoarece spaţiul permite amenajarea mai multor cabinete de vaccinare şi are mai multe căi de acces.

„Am vizitat chiar acum un centru de vaccinare, pentru că pentru a permite vaccinarea unui număr foarte mare de persoane, vorbim de mai multe milioane de persoane care vor fi vaccinate în doar câteva luni de zile, intenția este de a deschide astfel de centre de vaccinare. Este un proiect pilot, așa vor arăta centrele de vaccinare, cu o zonă de primire, o zonă de discuție cu medicul, zona de vaccinare și o zonă de așteptare după vaccinare”, a declarat, joi, Klaus Iohannis, conform Libertatea.

Klaus Iohannis, împreună cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi cu secretarul de stat Andrei Baciu foto: presidency.ro

Citeşte şi: Vaccinul Moderna oferă protecție anti-Covid cel puţin trei luni. Rezultate încurajatoare ale studiilor clinice

Centrele de vaccinare anti-COVID, precum cel de la Romexpo, trebuie să aibă căi de intrare şi ieşire diferite, precum şi camere de triaj. Mai mult, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va fi realizat şi un registru electronic în care vor fi înregistrate persoanele care se vor vaccina.

„Există un registru electronic unde vor fi înregistrate toate vaccinările, confidențial, dar este nevoie de o evidență din mai multe puncte de vedere. Specificul este că se necisită vaccinarea în două tranșe, deci persoanele care primesc aceste tipuri de vaccin, trebuie să vină de două ori, la un interval care va fi comunicat”, a mai explicat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Noi reguli pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. Asimptomaticii nu necesită medicaţie

Centre de vaccinare anti-COVID, în săli de sport

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, anunţa în urmă cu două săptămâni că săli de sport sau săli de conferinţă vor fi transformate în centre pentru vaccinarea populaţiei împotriva noului coronavirus.

Spaţiile care pot fi transformate în centre de vaccinare trebuie să permită amenajarea mai multor cabinete de vaccinare, să aibă acces din mai multe căi şi să permită organizarea organizarea de circuite.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Astăzi a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus. În prima tranşă vom avea în jur de 1 milion de doze”