Cum arată sediul RENOVAT al Primăriei Sectorului 1 FOTO

Primăria Sectorului 1 s-a mutat în vechiul sediu de pe Bulevardul Banu Manta nr. 9.

28 mai 2015, 14:06

Clădirea, monument istoric de interes local, a fost consolidată anticutremur şi restaurată, scrie click.ro.

Parterul e deschis total publicului, căci aici funcţionează toate departamentele de contact cu cetăţenii: Cadastru, Reabilitare Termică, Autoritate Tutelară, Urbanism, Fond Imobiliar, Casieria Direcţiei de Taxe şi Registratura. Etajul I găzduieşte, printre altele, biroul primarului Andrei Chiliman şi sala de consiliu. La etajul II au birourile specialiştii Direcţiei Juridice şi urbaniştii.

Etajul III e ocupat, aproape în întregime, de Direcţia de Investiţii.

Lucrările de consolidare şi renovare au costat peste 20 de milioane de lei. Imobilul a fost consolidat prin aplicarea unui strat de 40 cm de beton armat, la interior. Astfel, suprafaţa clădirii (7.096 mp) s-a diminuat odată cu îngroşarea pereţilor.

Acoperişul, distrus aproape în totalitate de incendiul din 2009, a fost refăcut. Aici au fost amenajate două corpuri de mansardă.

Toate birourile au fost dotate cu mobilier din lemn masiv, iar unele au pereţi sau panouri din sticlă. Sala de consiliu a fost extinsă, prin refacerea alveolelor laterale. Toate uşile şi corpurile de iluminat au fost înlocuite. Imobilul a suferit, la interior, recompartimentări importante, zugrăveli şi tencuiri.