Cum arată Transfăgărăşanul cu o lună înainte de a începe vara. Drumul este acoperit cu un strat de şase metri de ZĂPADĂ! – FOTO

Imagini unice de pe Transfăgărăşan. Se pare că tronsonul dintre Balea Cascadă şi Bâlea Lac, de pe DN 7C are un strat de zăpadă ce depăşeşte chiar şi şase metri grosime.

13 mai 2021, 16:56

Cum arată Transfăgărăşanul cu o lună înainte de a începe vara. Porţiunea de drum urmează să fie deszapezită, a anunţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Cum arată Transfăgărăşanul cu o lună înainte de a începe vara. Drumul este acoperit cu un strat de şase metri de ZĂPADĂ! – FOTO

„A început operațiunea de deszăpezire a părții nordice a DN 7C – Transfagarasan, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac. Deocamdată, suntem la începutul operațiunii care va dura câteva săptămâni bune, având în vedere stratul gros de zăpadă bătătorită, care pe alocuri depășește 6 metri grosime”, au precizat reprezentanții DRDP Brașov.

Deocamdată, se poate circula cu mașina pe Transfagarasan, până la Bâlea Cascadă.

De la Bâlea Cascadă se poate urca la Bâlea Lac doar cu telecabina.

Traficul rutier se vă redeschide pe porțiunea Bâlea Cascada și Bâlea Lac când se termină deszăpezirea și dacă vor permite condițiile meteo. În anii trecuți, traficul s-a redeschis pe 1 iulie.

Potrivit prognozei meteo de joi, 13 mai 2021, vremea va fi în general instabilă și răcoroasă. Înnorările vor fi temporar accentuate, va ploua în jumătatea de vest a țării și la munte și local în rest.

Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice, iar pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp. Izolat vor fi condiții de grindină.

Vântul va sufla în general moderat, temporar cu unele intensificări, mai ales în prima parte a intervalului, în vestul și estul teritoriului, precum și la munte, informează stirimeteo.com.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 și 22 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade Celsius.

Vremea va fi ușor instabilă, în Capitală. Cerul va avea înnorări temporare, mai accentuate seara și noaptea, când vor fi averse slabe și posibil descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în scădere ușoară față de ziua precedentă, va fi de 21-22 de grade Celsius, iar cea minimă de 10-12 grade Celsius. Administrația Națională de Meteorologie anunță că vor fi ploi și vijelii în București de miercuri, 12 mai, și până vineri, 14 mai.

De altfel, ANM a emis o prognoză specială de instabilitate atmosferică, informează ANM. Intervalul mențional, miercuri, ora 16.00 – vineri, ora 21.00.

Citeşte şi: Se închide circulaţia pe Transfăgărăşan şi Transalpina
 


loading...
Partenerii noștri