Cum arată Volodimir Zelenski după 41 de zile de război. Transformarea uluitoare suferită de preşedintele ucrainean. Olena Zelenska spune că a îmbătrânit cu 10 ani

Războiul din Ucraina şi-a pus amprenta asupra preşedintelui Volodimir Zelenski. Soţia sa, spune că a îmbătrânit cu zece ani după ce ruşii au invadat ţara. Dovadă sunt şi fotografiile surprinse înainte şi după ce armata lui Vladimir Putin a invadat Ucraina.

05 apr. 2022, 18:56
Cum arată Volodimir Zelenski după 41 de zile de război. Transformarea uluitoare suferită de preşedintele ucrainean. Olena Zelenska spune că a îmbătrânit cu 10 ani

Cum arată Volodimir Zelenski după 41 de zile de război. Războiul din Ucraina şi-a pus serios amprenta asupra preşedintelui ucrainean. Acesta pare mult mai bătrân acum, faţă de cum era înainte ca trupele lui Putin să invadeze Ucraina.

Cum arată Volodimir Zelenski după 41 de zile de război

Citeşte şi S-a aflat planul secret al lui Vladimir Putin. Orele următoare sunt cruciale pentru războiul din Ucraina

Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean, declara la o lună de la declanșarea invaziei rusești, că „am îmbătrânit cu 10 ani”.

„Timpul zboară altfel în război. Am îmbătrânit cu zece ani. Am învățat să diferențiem sunetele artileriei din timpul bombardamentului. Nu ne-am confruntat doar cu un agresor rus – am întâlnit criminali de război care ucid în mod deliberat civili”, transmitea soţia lui Volodimir Zelenski pe pagina sa de Facebook, potrivit Hotnews.

Preşedintele Volodimir Zelenski se va adresa marţi Organizației Națiunilor Unite, cu prilejul unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate. În discursul pe care l-a susţinut, liderul ucrainean a promis că toate crimele de război comise de armata rusă împotriva civililor în războiul din Ucraina vor fi anchetate.

Procurorii susţin că cel puţin 165 de copii au fost ucişi de la începutul invaziei şi că vor face tot posibilul pentru a-i identifica pe autorii atrocităţilor.

În districtul Konotop din regiunea Sumy, armata ucraineană a găsit cadavrele a cel puțin trei civili torturați, a precizat Guvernatorul regiunii Sumî, Dmytro Zhyvytsky. Trupurile au fost găsite în zone în care au fost staţionaţi militarii ruşi care au fost retraşi din regiunea Sumî la 3 aprilie.

De asemenea, cadavrele a cinci bărbaţi cu mâinile legate au fost găsite în subsolul unui sanatoriu pentru copii din Bucha, oraş din regiunea Kiev recucerit de ucraineni şi în care soldaţii ruşi au comis masacre, a comunicat procuratura generală a Ucrainei.

Totodată, zece civili au fost ucişi şi cel puţin 46 au fost răniţi în bombardamentele asupra oraşului Nikolaiev din sudul Ucrainei, a anunţat primarul Oleksandr Senkevici. În urma atacului armatei ruse de marţi dimineaţă, o persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite, dintre care două grav. Un al doilea atac s-a soldat cu nouă persoane ucise şi 41 rănite, a declarat edilul ucrainean care nu exclude ca numărul victimelor să crească.

Duminică, opt persoane au fost ucise şi 34 au fost rănite în atacurile forţelor ruse asupra oraşului Nikolaiev şi Oceakiv, oraş situat la 60 km sud-vest, potrivit Parchetului ucrainean.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia că a încercat să acopere dovezile crimelor de război comise de trupele sale în zonele ocupate.

Zelenski a acuzat regimul lui Vladimir Putin că a organizat o operațiune de „propaganda” pentru a pune la îndoială informațiile conform cărora civili ucraineni au fost uciși de forțele sale.

„Trebuie să fim, de asemenea, conștienți de faptul că, după uciderile în masă de civili, dezvăluite în regiunea Kiev, invadatorii pot avea o atitudine diferită față de crimele lor. Deja lansează o campanie falsă pentru a-și ascunde vinovăția cu privire la uciderile în masă ale civililor din Mariupol. Vor da zeci de interviuri, vor face înregistrări reeditate și vor ucide oameni special pentru a face să pară că au fost uciși de altcineva. Ei au folosit aceeași tactică atunci când ocupanții au doborât un Boeing malaezian deasupra Donbasului. Au dat vina pe Ucraina. Au venit chiar cu diverse teorii ale conspirației”, a adăugat el.

Liderul ucrainean a cerut liderilor occidentali să impună noi sancțiuni regimului lui Vladimir Putin, spunând că acestea „trebuie să fie puternice”.

Citeşte şi Lovitură grea pentru Rusia. Două ţări trimit armament şi sume importante de bani în Ucraina