Cum atenuezi vergeturile

Vergeturile pot duce la adevarate complexe, de aceea este bine sa inceri sa le atenuezi. Chiar daca nu le poti face sa dispara complet, exista produse care te ajuta sa le faci mai putin vizibile si suparatoare. Uite cum atenuezi vergeturile.

19 oct. 2014, 17:05
Cum atenuezi vergeturile

Ce sunt vergeturile

Vergeturile se aseamana cu niste cicatrice pe piele. Ele se formeaza din cauza unei leziuni a dermei, care antreneaza o pierdere a fibrelor de colagen si de elastina si o reorganizare anormala a fibrelor ce raman in derme.

Aparitia vergeturilor este un fenomen complex, in care intra in joc statutul hormonal, antecedentele familiale, greutatea, tipul de piele sau anumite medicamente (in special corticoide). Vergeturile apar in special in timpul adolescentei sau in timpul sarcinii. Apar in zonele de tensiune cutanata: solduri, fese, sani.

Cum tratezi vergeturile rosii

In stadiul incipient, vergeturile sunt rosii, violacee si au uneori un aspect bombat. El pot sa usture sau sa duca la mancarimi. Printre tratamentele recomandate de dermatologi se numara cremele pe baza de tretinoida (forma acida a vitaminei A), eventual asociate cu acid glicolic.

Citeste articol integral la CURA DE MIERE.