Cum au reuşit chinezii să construiască o şosea doar din deşeuri

Chinezii au reusit să termine de construit 120 de kilometri de şosea doar din gunoaie. Şoseaua leagă oraşele Lintong  si Xi’an, capitala provinciei Shaanxi din centrul Chinei. Chinezii au reuşit să economisească astfel zeci de milioane de dolari.

21 sept. 2015, 12:22
Cum au reuşit chinezii să construiască o şosea doar din deşeuri

Pentru realizarea proiectului chinezii au folosit 5,7 milioane de tone de deşeuri de materiale de construcţii, iar potrivit agenţiei de ştiri Xinhua, dezvoltarea de proiecte realizate prin intermediul acestor solutii face ca şoselele să fie mult mai stabile si mai rezistente decat cele construite cu materialele traditionale, scrie presa internationala.

Cea mai dificila parte in tot procesul de constructie pe baza deseurilor de materiale de constructii a fost separarea elementelor utile de cele inutile, asa cum este cazul identificarii bucatilor de otel, caramizi si betoane, de alte deseuri, acest lucru fiind realizat prin intermediul unor echipamente speciale, informează wall-street.ro

Conform calculelor autoritatilor chineze, reciclararea deseurilor care au fost folosite pentru constructia soselei de mare viteza a adus o economie de aproximativ 50 de milioane de dolari pentru intregul proiect.

Soseaua pe care autovehiculele vor putea circula cu viteze de cel mult 120 km/h va fi inaugurata in luna noiembrie.
Decizia autoritatilor din China de a apela si la solutii alternative pentru constructia de drumuri in tara face parte dintr-un proiect de inovatii care sa dezvolte sectorul constructiilor din regiunea asiatica.

Mai mult, autoritatile din mari orase precum Beijing sau Tianjin vor sa instaleze in perioada urmatoare puncte de încărcare pentru vehiculele electrice pe patru sosele de mare viteza din regiune.

Citeşte şi Declaraţia unui fost angajat CNADNR care dă fiori şoferilor: „Transalpina înseamnă moarte”. VIDEO