Cum au reuşit toți elevii claselor a XII-a de la Colegiul „Gheorghe Lazăr” să ia Bacul

Toți elevii de la Colegiului “Lazăr” din Capitală au luat Bac-ul. Directoarea Colegiului este de părere că succesul se datorează și programului pilot prin care, în ultimele 3 luni din clasa a XII-a, elevii au făcut doar 3 zile pe săptămână școală fizică și doar pregătire pentru Bac

02 iul. 2022, 18:51
Cum au reuşit toți elevii claselor a XII-a de la Colegiul „Gheorghe Lazăr” să ia Bacul

Sunt convinsă că rezultatele se datorează și programului pilot prin care în ultimele 3 luni din clasa a XII-a elevii au făcut doar 3 zile pe săptămână școală fizică și doar pregătire pentru Bac„, a spus directoarea instituţiei de învăţământ, potrivit edupedu.ro.

Elevii au fost mai relaxați, mulți spun că Bac-ul se poate lua cu notă mare fără meditații”, a spus directoarea Colegiului “Gheorghe Lazăr”.

Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” face parte dintr-un proiect pilot pentru elevii de clasa a XII-a.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a spus că “proiectul de pilotare va fi extins, iar pentru școlile care vor avea curajul să intre în program va exista o sumă de 12 milioane de euro în PNRR”.

Citeste si Patru medalii de aur şi două de argint pentru elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. România, punctaj istoric pe echipe

Colegiul Gheorghe Lazăr și alte 5 școli din țară au intrat în programul pilot fără finanțare suplimentară, cu diverse propuneri de arhitecturi curriculare diferite și schimbări în programă sau în forma ori în structura de predare a disciplinelor.

Începând cu anul școlar 2021-2022, 6 școli pilot funcționează, din care una este din mediul rural și una privată, după ce au fost depuse peste 20 de cereri. La Colegiul Gheorghe Lazăr, aproape 250 de elevi de la clasa a XII-a au mers doar 3 zile pe săptămână la școală, pe un orar flexibil “de tip american“, în cadrul căruia au mai studiat şi aprofundat doar cunoştinţe dela materiile pentru Bac.

Citeste si Mesajul unui elev la final de clasa a XII-a: 12 ani am fost captiv în meandrele unui sistem îmbâcsit de nereguli și mentalități învechite