Cum conștientizezi că o persoană nu are ce căuta în viața ta și nu este demnă de încredere. O terapeută renumită a dezvăluit gesturile la care trebuie să fii atent

O specialistă în sănătate mintală a dezvăluit semnele care indică lipsa de încredere a unei persoane! Iată la ce trebuie să fii atent, ca să nu suferi din cauza unor persoane care nici măcar nu își dau interesul față de tine.

05 mart. 2024, 12:38
Cum conștientizezi că o persoană nu are ce căuta în viața ta și nu este demnă de încredere. O terapeută renumită a dezvăluit gesturile la care trebuie să fii atent

Într-un videoclip postat pe platforma TikTok, un expert în sănătate mintală a dezvăluit semnele care indică lipsa de încredere a unei persoane.

Citește și Un terapeut promite că îl poate face pe Mihai Neşu să meargă din nou. Replica ŞOC a fostului FOTBALIST

Bernadette Purcell, în vârstă de 45 de ani, din New Jersey, se prezintă ca fiind o asistentă socială, licențiată, dar și autoare a cărții „Divorced As F* In Seven Spiritual Steps”, conform DailyMail.com.

Cunoscută sub numele de @therapybern, are aproape 70.000 de urmăritori pe TikTok, acolo unde oferă sfaturi regulate privind sănătatea mentală pentru a promova dezvoltarea personală.

Într-unul dintre videoclipurile ei, femeia a evidențiat cele cinci caracteristici ale persoanelor nedemne de încredere de care ar trebui să se ferească oamenii.

Caracteristicile celor ce nu merită încrederea ta

Bernadette Purcell le-a recomandat oamenilor să se distanțeze de persoanele care își găsesc scuze pentru acțiunile lor și refuză să își asume responsabilitatea.

Ea a subliniat că acești oameni vor da vina pe alții pentru situațiile în care se află.

Terapeuta a explicat și faptul că o persoană care evită responsabilitatea va poza în rolul de victimă și va încerca să devieze atenția de la propriile greșeli.

Printre altele, a oferit exemplul unei prietene care devine defensivă după ce i se atrage atenția că a rănit sentimentele cuiva.

Terapeuta a demonstrat cum încearcă să schimbe subiectul și să submineze sentimentele celorlalți prin remarci disprețuitoare.

Expertul a avertizat că o persoană nedemnă de încredere va încerca să revizuiască istoria pentru a-și justifica acțiunile și că va recurge la manipulare și vinovăție pentru a obține ceea ce își dorește, lucru care de cele mai mult se și întâmplă.

În cele din urmă, aceasta a subliniat că aceste persoane mint foarte mult și le este dificil să își țină promisiunile.

În alt videoclip, Purcell a răspuns întrebărilor despre cum să își dea seama cineva că are încredere în persoana potrivită, mai ales după o relație eșuată.

Ea a citat un autor spunând că trebuie să avem încredere în noi înșine, indiferent de circumstanțe.

Cu alte cuvinte, terapeuta a sfătuit oamenii să aibă încredere în propriile puteri și să nu se bazeze pe cei din jur prea mult.

Citește și Cum îți dai seama că telefonul tău ar putea fi virusat

„Atunci când te bazezi pe propria ta încredere, acțiunile altora devin mai puțin importante”, a explicat ea.

„Fii sigur că vei face față oricărei provocări care apare în calea ta. Concentrează-te pe propria ta putere și nu pe cei din jur”.

Deci, totul stă în capacitatea ta de a înțelege că uneori totul se întâmplă cu un motiv. Nu mai căuta să găsești explicații pentru orice și ia lucrurile ca atare.

@therapybern How do I know who to trust or when to trust? Believe in yourself! #therapy #mentalhealth #fyp #personalgrowth #divorce #divorcetok #breakup #separation #spiritual ♬ original sound – Therapybern