LEGEA PENSIILOR: Cum cresc pensiile românilor? Iată noile calcule

România TV vă prezintă calcule exclusive care arată cum vor evolua pensiile pentru 5 milioane de români.

24 iul. 2018, 07:28
LEGEA PENSIILOR: Cum cresc pensiile românilor? Iată noile calcule

Veniturile pensionarilor vor creşte de cel puţin două ori din 2021, totul după aplicarea noilor formule de calcul ce vor fi introduse prin noua lege a pensiilor.

Un bărbat‎ care are o vechime în muncă de 35 ani şi care în acest moment are un punctaj mediu anual de 1,8 şi o pensie pe care o încasează în 2018 în valoare de 1.980 lei/lună, în 2021 pensia acestuia va fi de 4.652,5 lei‎/lună.

Şi în cazul unul bărbat care are un punctaj mediu anual de 2,6 şi care acum are o pensie de 2.774 lei‎/lună, după aplicarea noii formule de calcul va avea în 2021 o pensie de  6.742,5/lună.

Liderul PSD a prezentat, la România TV, noua formulă de calcul a pensiilor din în viitoare lege, care se va aplica din 2021, şi ritmul de creştere a pensiilor în următorii ani. El a susţinut că „s-au spus mii de minciuni” despre noua lege a pensiilor şi a îndemnat Guvernul ca din luna august să înceapă dezbateri pe noua lege a pensiilor.

Potrivit lui Dragnea, noua lege va îndreapta inechităţile istorice, pentru că acum oameni cu stagii egale, cu condiţii similare, au pensii diferite. „Asta e o inechitate care va fi îndreptată. Este o lege a justiţiei sociale. (…) Toate pensiile vor creşte”, a declarat Liviu Dragnea, susţinând că noul act normativ va mări şi ritmul de creştere a pensiilor. 

Potrivit lui Dragnea, noua formulă de calcul este următoarea: numărul de puncte acumulat se împarte la 35 (stagiul de cotizare) şi se înmulţeşte cu punctul de pensie.