Cum deosebim o viroză de gripă. Iată care sunt simptomele

Principalul mod de diferențiere a răcelii și gripei constă în faptul că cea dintâi afectează pe o durată mai scurtă și într-un mod mai puțin agresiv organismul decât gripa. De foarte multe ori tusea, strănutul sau durerile în gât nu ne pot indica decisiv dacă este vorba despre gripă sau viroză.

15 feb. 2018, 17:51
Cum deosebim o viroză de gripă. Iată care sunt simptomele

VIROZĂ debutează cu stări de oboseală, strănut, dureri de cap și de gât, urmate de creșterea consistenței mucozităților nazale și modificări de culoare a pielii, care capătă un aspect palid.

Debutul gripei este brusc și violent. Febra, 39 – 40 grade, este deseori însoțită de stări de oboseală, tuse uscată, frisoane, dureri puternice de cap, dureri oculare și roșu în gât. Febra poate dura 3 – 5 zile. Tusea este și ea prezentă, și poate dura până la două luni, persistând chiar și după dispariția celorlalte simptome.

Durerile musculare sunt mult mai acute, iar frisoanele sunt însoțite de dureri abdominale și ale oaselor, precum și senzație de usturime a ochilor. Stările de greață și vomă sunt, de asemenea, asociate gripei, iar în cazuri grave acestea pot evolua și în alte probleme gastrointestinale.

Citeşte şi Tusea la copii. Cauze, tipuri, soluţii. Ghid complet pentru părinţi