Cum dicta Portocală „note informative” ofiţerilor SRI

Luni seara, la B1 TV, fostul ofiter SRI Daniel Florea a facut o serie de dezvaluiri legate de activitatea procurorului Mircea Negulescu, informatii care nu fac altceva decat sa confirme declaratiile deputatei Andreea Cosma, potrivit carora "Portocala" savarsea abuzuri incredibile in dosarele pe care le avea in lucru.

19 sept. 2017, 08:26
Cum dicta Portocală „note informative” ofiţerilor SRI

Marturisirile lui Florea se refera la „procedura” prin care procurorul Negulescu isi „aranja” victimele, fie ca era vorba despre martori, denuntatori sau chiar persoane carora le deschidea dosar penal din razbunare sau gelozie, cum a fost si cazul familiei Cosma.

Florea a povestit cum a fost sunat din greșeală de procurorul Negulescu, acesta din urma dictandu-i ce sa scrie despre Mircea Cosma ca totul sa para a fi o nota informativa trimisa de SRI, care servea la arestarea membrilor familiei Cosma.

„Domnul Negulescu m-a sunat pe mine în birou, din greșeală m-a sunat, a dictat ce să scriu, eu am scris. Domnul Negulescu era procuror. Trebuia să-l sune pe alt ofițer, cel cu care ținea legătura, și, din greșeală, în loc să formeze numărul lui, a format numărul meu și mi-a zis: Scrie. Și eu zic: Scriu! Și m-am apucat să scriu și am scris. La un moment dat, după ce am terminat de scris, m-a întrebat: Ai înțeles?. Da, am înțeles, dar tu știi cu cine stai de vorbă? Și începe… Cu cine stau? Nu ești cutare? Zic: Nu, sunt Daniel Florea.

Cu alte cuvinte, „Zdreanta” dicta către SRI o notă informativă pe care SRI o dădea înapoi procurorului și spunea: În baza notei informative, primită de la SRI (de fapt, pe care mi-o dictase ala, în felul ăsta avea acoperire pe protocol, în baza notei informative false pe care eu am dictat-o), îl arestez pe Gigel, a dezvaluit Daniel Florea.

Intrebat ce parere i-a facut procurorul Portocala, Florea a declarat ca:

„De când l-am cunoscut, era, aşa, tipul care vrea să pară șmecheraș d-asta. Băieții… știți cum e, băieții de cartier… Cu mine nu vorbea asa, „zdreanță penală”, „jigodii”… Nu îți permiți să vorbești aşa, că te descalifică că om, iar cu atât mai mult, dacă devii o persoană care are un anumit statut, ar trebui să-ți controlezi limbajul, indiferent de conjunctură”, a povestit Florea.

Tot in cadrul emisiunii de la B1 TV, maiorul Daniel Florea a mai declarat ca, in luna mai, a solicitat Comisiei de Control a SRI sa verifice situatia de la DNA Ploiesti, insa nici pana la aceasta data nu a primit un raspuns din partea acestei Comisii.

„Am facut o solicitare la Comisia de control a SRI in luna mai si la fel a facut si doamna Cosma, care a povestit cum procurorul Negulescu savarsea abuzuri. Chiar procurorul Negulescu a recunoscut la ICCJ ca i s-a dat ordin sa se ocupe de dosarul familiei Cosma. Nici pana azi nu am primit un raspuns de la Comisia de COntrol pe aceasta speta”, a declarat fostul ofiter SRI Daniel Florea.