Cum era urmărită averea românilor în perioada lui Ceauşescu. Legea ilicitului semăna teroare în rândul românilor VIDEO

LA 27 de ani după ce am scăpat de Comunism, apar dezvăluiri uluitoare despre suferinţele pătimite de români. Zeci de mii de oameni au fost pur şi simplu hăituiţi de Securitate, după reclamaţii ale vecinilor invidioşi.

29 apr. 2016, 09:49
Cum era urmărită averea românilor în perioada lui Ceauşescu. Legea ilicitului semăna teroare în rândul românilor VIDEO
Aplicarea legii nr. 18 /1968 privind controlul provenienţei unor bunuri ale persoanelor fizice a adus multă suferinţă printre români.
 
La începutul anilor 70 un bărbat din Focşani a fost pârât la Securitate de un vecin. De atunci a început calvarul. Comuniştii i-au verificat la sânge veniturile şi au tras o concluzie devastatoare pentru băerbat: nu avea cum să îşi permită o casă şi un Fiat 1500, bunuri pe care le deţinea în acel moment.

Bărbatul a fost apoi târât prin tribunale şi s-a chinuit să demonstreze că tot ce şi-a cumpărat a fost din bani munciţi şi strânşi cu greu. Acesta a arătat că a avut bani de casă după ce a vândut o altă proprietate, că locuinţa a fost contruită în 10 ani cu ajutorul rudelor sale şi că mâncarea familie provenea din gospodăria proprie. Astfel a putut strânge bani şi pentru maşină. Bărbatul a reuşit într-un final să-şi păstreze bunurile.

În situaţia bărbatului din Focşani au fost mii de români care erau denunţaţi de cele mai multe ori de vecini invidioşi.