Cum erau convinse tinerele racolate de interlopul Valter, fratele lui Cosmos Tănase, să se prostitueze

Interlopul Valter Pășniceanu, fratele lui Cosmos Tănase, a fost condamnat în repetate rânduri pentru proxenetism în Belgia și România. Dar cum năravul din fire n-are lecuire, imediat ce se vedea în libertatea, îşi relua vechile obiceiuri. Acum are un nou dosar pe rol.
Oana Anghel
08 sept. 2021, 17:21
Cum erau convinse tinerele racolate de interlopul Valter, fratele lui Cosmos Tănase, să se prostitueze

În 2016, Valter Pășniceanu a fost condamnat în 2016 la 15 ani de închisoare pentru proxenetism. A fost eliberat, însă, în urmă cu câteva luni. În luna mai 2021, a fost ridicat de către poliţiştii BCCO şi procurii DIICOT din Iaşi în urma a două percheziţii la domiciliu.

Potrivit rechizitoriului, începând cu anul 2014, interlopul s-a ocupat cu recrutarea, fie direct, fie prin interpuși, a mai multor tinere pe care le-a determinat să practice prostituția în Marea Britanie, conform BZI. Acestea erau păcălite fie în legătură cu activitatea pe care urmau să o desfăşoare, fie în legătură cu banii pe care urmau să-i primească.

Victimele erau cazate inițial în locuințe din Iași, Brăila și Constanța, ulterior fiind transportate în Londra, unde erau cazate în locuințe închiriate. Fetele erau determinate să se prostitueze folosindu-se violenţa, ameninţările sau şantajul. Suspecţii postau anunțuri pe mai multe site-uri de profil, o singură victimă reușind să obțină zilnic din practicarea prostituției sume cuprinse între 500 și 1.500 de lire sterline, bani însușiți aproape în totalitate de către aceștia.

Citeste si Interlopul Gone Barbaru, bătut cu sălbăticie într-un local, după ce şi-a ameninţat soţia: „Mă certam cu nevastă-mea şi i-am spus că scot briceagul. Am ieşit afară şi au început să mă atace cu scaunele”