Cum erau prezentate la TV zăpezile masive de acum 45 de ani: Nimeni nu era luat prin surprindere VIDEO

În urmă cu 45 de ani, zăpezile masive căzute iarna nu erau un motiv de panică şi nu luau pe nimeni prin surprindere. Reportajul "Carnet de iarnă", realizat de Televiziunea Română, prezenta evenimentele într-o lumină frumoasă şi lăuda "tovarăşii" pentru hărnicia de care dădeau dovadă pentru îndepărtarea zăpezii.

27 ian. 2014, 08:38
Cum erau prezentate la TV zăpezile masive de acum 45 de ani: Nimeni nu era luat prin surprindere VIDEO

Filmuleţul a fost publicat de site-ul British Pathe, care precizează că acesta a fost realizat în luna februarie, în 1969, în Bucureşti.

„Odată cu seara Anului Nou, în chip de semne bune, peste întreaga ţară s-au cernut zăpezi bogate, nesfârşite aşternuturi de argint pentru ogoare, mirifice podoabe pe crengile care aşteptau nostalgic îmbrăţişările reci şi pure”, spune vocea din filmuleţ-

„Ne-am trezit peste noapte împotmoliţi în frumos şi primii care au protestat împotriva acestei (…) cam abuzive au fost automobilişti de toate mărcile. Nici măcare tractoarele cu pluguri nu au putut împiedica să se piardă întâlniri, ceea ce nu ar fi fost lucrul cel mai grav ce am fi putut reproşa avalanşelor. Şi atunci oraşele ţării, cu oamenii săi harnici, cu ostaşi şi ofiţeri în primele rânduri, au pornit o bătălie veselă, dar mai ales obositoare, împotriva zăpezii”, se mai spune în videoclip.

HEAVY SNOWFALL IN BUCHAREST