Cum este văzută România de o suedeză

Cei mai mulţi români nu sunt prea mândri de ţara lor şi văd tot timpul părţile negative ale traiului în această ţară. Străinii care ajung pe meleagurile noastre au, însă, o altă percepţie despre România.

26 feb. 2013, 21:25
Cum este văzută România de o suedeză

Suedeza Yvette Larson a vorbit la Radio France Internationale despre pasiunea ei pentru ţara noastră. Deşi 1 din 4 români are o percepţie negativă despre România, potrivit unui sondaj IRES, Yvette are o părere extrem de bună.

Yvette Larson povesteşte că în străinătate fie nu se ştie nimic despre România, fie este văzută „în nuanţe de gri”. Dar, o dată ce străinii ajung aici, îşi schimbă percepţia.

„Da, în realitate există corupţie şi sărăcie dar există şi multe alte lucruri pozitive. Când mă gândesc la România,îmi vin în minte locuitorii ei, bunătatea şi generozitatea lor, asta vreau să povestesc lumii. România e ca un adolescent, îşi conturează identitatea dar în acelaşi timp e distrasă, se află într-un proces de dezvoltare”, povesteşte Yvette.”Cel mai mult la România îimi place bunătate, generozitatea şi ospitalitatea locuitorilor, acestea sunt calităţile pe care le apreciază străinii”, mai spune suedeza.

Ea este atât de pasionată de România şi de Bucureşti, încât a creat un blog şi o pagină de Facebook dedicate ţării şi capitalei noastre, The Bucharest Lounge.