Cum evoluează starea de sănătate a actriţei Draga Olteanu Matei

Starea de sănătate a actriţei Draga Olteanu Matei, 87 de ani, este în continuare gravă. Medicii care o îngrijesc spun că primele zile de după internare sunt critice.

16 nov. 2020, 16:42
Cum evoluează starea de sănătate a actriţei Draga Olteanu Matei
starea de sănătate a actriţei Draga Olteanu Matei

Actriţa a ajuns vineri seara, în stare comatoasă, la spitalul din Piatra Neamţ, după un apel la 112 făcut de familie. După o primă evaluare şi după stabilizare, medicii de la Piatra Neamţ au decis să o transfere la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi.

În urma unei prime evaluări, s-a constatat faptul că marea actriţă a scenei româneşti a suferit o hemoragie digestivă superioară, care îi punea viaţa în pericol. După un prim tratament administrat în Unitatea de Primiri Urgenţe de la Piatra Neamţ, Draga Olteanu Matei a fost transferată în zona tampon de la Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie din Iaşi, unde i s-a prelevat testul pentru COVID-19. Pe parcursul zilei de sâmbătă, a ieşit şi rezultatul testului, care a fost negativ.

Draga Olteanu Matei şi-a recăpătat starea de conştienţă

După câteva ore de tratament și perfuzii cu sânge la spitalul din Iaşi, actrița și-a revenit parțial, şi-a recăpătat starea de conştienţă şi a putut comunica cu cadrele medicale.

Citeste si Draga Olteanu Matei, rugăciune sfâşietoare către Dumnezeu, la 87 de ani: „Sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc”

Doamna a ajuns transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ pentru o hemoragie digestivă superioară, a fost evaluată de urgenţă, s-a început transfuzia de sânge. Este vorba de o hemoragie importantă, este internată în acest moment la ATI, este conştientă, comunică cu echipa medicală, s-au început manevrele diagnostice şi terapeutice şi sperăm ca evoluţia să fie una favorabilă”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, în noaptea în care actriţa fusese transerată la Iaşi.

Cele mai recente informaţii despre starea de sănătate a actriţei Draga Olteanu Matei

Ulterior, Draga Olteanu Matei a fost supusă unei endoscopii intervenţionale. În prezent, medicii o ţin sub observaţie, deoarece actriţa are afecţiuni asociate (cardiovasculare şi endocrine), care agravează patologia existentă. De altfel, din primele informaţii, chiar un tratament pe care aceasta şi l-ar fi administrat pentru problemele cardiovasculare ar fi declanşat hemoragia digestivă.

În prezent, actriţa este în continuarea internată în secţia ATI, cu suport hemodinamic.

În primăvară, actriţa spunea că nu o mai duce mult

Ultimele apariții publice au surprins lumea întreagă deoarece îndrăgita actriță a slăbit enorm. Aceasta a povestit că are în plan un serial TV, chiar și un film, numai timp să fie și cineva care să o ajute să ducă la bun sfârșit proiectul.

Citeste si Draga Olteanu Matei: „Nu cred că o mai duc mult”

De multă vreme am vrut să mă mut definitiv la Piatra Neamţ, dar am aşteptat să iasă şi soţul meu la pensie de la Cantacuzino. Am avut necazuri îngrozitoare cu locuinţa din Bucureşti. Stăteam într-o casă cu chirie pe care a demolat-o Ceauşescu şi, până ne-au dat alta, am stat la hotel nu ştiu câte luni. Ne-a costat o avere, toată leafa noastră mergea pe chiria la hotel. Ne-au dat apoi altă casă în care am stat cu chirie”, a declarat actrița potrivit playtech.ro.

Am un sertar plin cu scenarii de film şi un miniserial TV pe care vreau să-l transform într-un film. Poate mă ajută Dumnezeu să îl fac înainte să mă duc, că nu cred că o mai duc mult. Regina Lear e o piesă scrisă de umoristul Cornel Udrea, de la Cluj, şi eu am ecranizat-o cu acordul lui, iar filmul se va numi ‘Sofronia‘”, a mai povestit actrița.