Cum explică Boc ÎNJURĂTURILE de după alegeri. „M-am distrat când am văzut la televizor”

Primarul Clujului, Emil Boc, a explicat, la România TV, că înregistrarea audio în care poate fi auzit când înjură era legată de o nedumerire a pedeliştilor faţă de modul în care BEJ Cluj a redistribuit mandatele din judeţ pentru Camera Deputaţilor. Însă Boc a spus că nu a înjurat. Mai mult, nici măcar nu ar fi fost supărat.

12 dec. 2012, 22:02
Cum explică Boc ÎNJURĂTURILE de după alegeri. „M-am distrat când am văzut la televizor”

„Am fost surpinşi că USL, cu 44% din voturi, a obţinut 6 mandate din 10. Ne aşteptam să primească doar 5. Asta a fost nedumerirea, dar am verificat algoritmul de la BEC şi este corect din punct de vedere legal. Moral, nu este corect pentru că ei au beneficiat de resturile electorale din alte judeţe”, a precizat Emil Boc motivele agitaţiei pedeliştilor clujeni.

Pe de altă parte, Boc a recunoscut că, în 2008, PDL Cluj a obţinut un mandat în plus de senator datorită voturilor date PDL în alte judeţe.

La observaţia că a fost o şedinţă cu înjurături la PDL Cluj, Boc a răspuns: „Care erau înjurăturile că eu… Chiar m-am distrat când am văzut la televizor titluri cu ‘Scandal furtunos la PDL Cluj’ (…) Nu era cu înjurături”.

Mai mult, Boc susţine că nici măcar nu era supărat. „Aseară chiar nu eram nervos”, a spus pedelistul.

Totuşi Boc a lăsat de înţeles că este mai puţin blajin decât se crede îndeobşte. „În şedinţele de guvern au fost atitudini ferme, mult mai dure şi mai tranşante decât mă cunoaşteţi. Dar asta veţi afla peste 20 de ani, când se vor desecretiza stenogramele”, a spus Boc

Primarul Clujului, Emil Boc, a cedat nervos după ce preşedintele Daniel Buda şi Adrian Papahagi şi-au pierdut mandatele de parlamentari, în urma redistribuirii voturilor la nivel naţional.

Într-o înregistrare audio, fostul premier înjură de mama focului când află că cei doi candidaţi au pierdut locurile în Parlament. „Au avut trei, au mai băgat încă două. Cinci. Cum p*** mea mai bagi încă…?”, a spus Emil Boc.

Şi nu s-a oprit aici. A urmat încă o repriză de înjurături.

„Da, patru-două, după care lor le revine cu zero-nouă care vine de la al cincilea mandat şi noi, că suntem sub ăsta, sus în p*** mea… şi statistic este zero-nouă, care p*** este mai bun”, mai spune Boc.

Finul fostului premier Emil Boc, Alin Tişe, care a candidat în Colegiul nr. 1 Senat din Cluj şi s-a clasat al doilea, după reprezentantul USL, a obţinut, în urma redistribuirii, un mandat de senator, în timp ce liderul PDL Cluj, Daniel Buda, a pierdut mandatul pentru care a intrat în cursa electorală.