Cum fentezi efectul yo-yo!

Ai ținut dietă și acum ai ajuns la greutatea mult-visată, însă îți e teamă că te vei îngrășa la loc dacă începi să mănânci normal? Urmează sfaturile noastre și te vei menține în formă.

17 iun. 2016, 13:11
Cum fentezi efectul yo-yo!

Se zice că cel mai greu nu este să slăbești, ci să rămâi la greutatea ideală. Mai ales că sunt atâtea tentații culinare la tot pasul. De cele mai multe ori, kilogramele pierdute se întorc și aduc cu ele pe altele noi.
Ca să nu mai vorbim că excesul ponderal se vede mai mult în zona abdomenului, a posteriorului, pe brațe, la față, adică exact acolo unde nu îți dorești. Ca să fentezi efectul Yo-yo, cu care, spun studiile, se confruntă aproximativ 9 din 10 femei și bărbați, iată ce trebuie să faci sau să nu faci.

Revino treptat la un meniu mai bogat în calorii

Ca să nu te lupți cu kilogramele pierdute care vor să vină înapoi, fii deșteaptă încă de la alegerea dietei pentru slăbit. Alege un program potrivit pentru nevoile tale nutriționale. Ideal ar fi să nu încerci să slăbești cu o dietă mai strictă tot ce ai acumulat într-un timp mai lung. De ce, spun chiar nutriționiștii. În primul rând pentru că ți se slăbește sistemul imunitar și devii mai vulnerabilă la afecțiuni.

De exemplu, dacă îți scade glicemia, vei fi mai tentată să îți dorești să mănânce ceva dulce. Sau dacă ai carențe de sodiu, vei fi mereu în luptă cu pofta pentru alimente tip fast-food.
Efectul yo-yo apare mai ales când, după ce ai terminat cu dieta, ai revenit la o alimentație obișnuită. Corpul, privat în timp de anumiți nutrimenți, se revoltă și își face provizii.

Mizează pe alimente dietetice

După ce ai terminat cu programul de slăbit, încearcă să nu te întorci la vechiile obiceiuri alimentare. Și nu sări peste nicio masă importantă a zilei. Înlocuiește alimentele bogate în grăsimi și zahăr cu alimentele mai sărace în calorii, și încearcă să îți controlezi, o vreme, numărul caloriilor ingerate pe zi.
Ar trebui să nu depășească 1800. Optează pentru carne slabă și peşte, pe care ar trebui să le gătești tu, să fii sigură că prepari mâncarea fără adaosuri de grăsimi și mănâncă multe legume, fructe și cereale integrale.

Uită de pielea lăsată de pe braţe şi picioare. Iată ce trebuie să faci!