Cum funcționează clasele terminale în școlile din scenariul roșu. Ministerul Educaţiei, precizări de ultimă oră

Ministerul Educaţiei explică prevederile privind funcţionarea claselor terminale în şcolile din localităţile aflate în scenariul roşu.

07 mart. 2021, 19:43
Cum funcționează clasele terminale în școlile din scenariul roșu. Ministerul Educaţiei, precizări de ultimă oră
Cum funcționează clasele terminale în școlile din scenariul roșu. Ministerul Educaţiei, precizări de ultimă oră

Cum funcționează clasele terminale în școlile din scenariul roșu. Ministerul Educației a emis duminică o instrucțiune care a fost transmisă tuturor inspectoratelor școlare și tuturor școlilor, în care clarifică prevederile privind funcționarea claselor terminale în școlile din localităţile aflate în  scenariul roșu, precum și pentru clarificarea posibilității prezenței fizice în cadrul tuturor claselor, în toate școlile, indiferent de scenariu, cu excepția carantinei.

Cum funcționează clasele terminale în școlile din scenariul roșu. Clarificările Ministerului Educaţiei

Citeşte şi Precizare de la ministerul Educaţiei: Masca nu este obligatorie la orele cu instrumentele de suflat şi la preşcolari, indiferent de vârstă

Potrivit documentului, unitățile de învățământ au obligația asigurării accesului la educație pentru toți preșcolarii sau elevii în unitățile de învățământ preuniversitar cu respectarea tuturor normelor de protecție, conform scenariilor aplicabile fiecărei școli.

În cazul funcționării unității de învățământ în scenariul roșu, pentru elevii claselor 8, 12 și 13, precum și pentru elevii din clasele terminale din învățământul profesional și postliceal activitățile didactice se vor realiza cu prezența fizică a maxim 15 elevi pe clasă pentru gimnaziu sau clasa a 8-a și maxim 17 elevi pe clasă pentru clasele terminale din învățământul liceal, profesional și postliceal.

Actele normative nu impun restricții numerice pentru învățământul preșcolar și învățământul primar organizat în școli care funcționează în scenariul roșu.

Pentru elevii claselor a 8-a, a 12-a și a 13-a, precum și pentru elevii din clasele terminale din învățământul profesional și postliceal care nu participă fizic la cursuri, indiferent de motiv, unitatea de învățământ este obligată să asigure organizarea activităților de predare / învățare / evaluare online, iar elevii să participe la acestea. Conducerile unităților de învățământ vor identifica adaptat fiecărei situații soluții adecvate pentru asigurarea procesului educațional online.

Prezența fizică în scopul participării la orele remediale este permisă în toate unitățile de învățământ care organizează cel puțin o grupă de învățământ remedial, pentru toți elevii care solicită acest lucru prin înscrierea în programul de ore remediale (din toate clasele și din toate școlile, indiferent de scenariul în care funcționează, cu excepția celor din localitățile carantinate).

Citeşte şi Scenariile de funcţionare ale şcolilor în perioada pandemiei se schimbă. Anunţul oficial făcut de Ministerul Educaţiei. Ce se întâmplă cu anii terminali!