Cum i-a afectat Uraganul Irma pe bogătaşi şi vedete. Donald Trump se numără printre „victime” FOTO

Puternicul Uragan Irma nu a ocolit nici celebrităţile, nici oamenii bogaţi şi puternici ale căror proprietăţi s-au aflat în calea vânturillor devastatoare ce au afectat fabulosul paradis din Caraibe. Printre ei se numără însuşi preşedintele american Donald Trump, dar şi câţiva români bogaţi.

09 sept. 2017, 13:34

Uraganul Irma a lovit puternic într-unele dintre proprietăţile celor mai bogaţi oameni din lume care îşi permit  să deţină asemenea „colţuri de rai” în Craibe. Vânturile puternice au distrus vile private, hoteluri și alte proprietăți aparţinând unor celebrităţilor din toată lumea. Pe lângă pagubele materiale, uraganul a făcut cel puţin zece morţi, informează CNN. 

Printre proprietăţile afectate de furtună se numără şi cele ale preşedintelui american Donald Trump, precum şi cea a faimosul miliardar Richard Branson,  dar şi actorul Bruce Willis, omul de afaceri rus Roman Abramovici sau faimosul chitarist Keith Richards.

Patronul companiei „Virgin”, Richard Branson, de pe Necker Island a fost cel mai mult afectat de forţa uraganului care i-a produs pagube materiale considerabile.

El a rămas însă pe insula lui împreună cu familia şi o parte dintre prieteni, sfidând pericolul. „Nu am văzut în viaţa mea un asemenea uragan puternic. Toată zona este devastată. Au dispărut şi casele, şi copacii…”, a mai spus el.

Branson şi prieteni lui s-au înghesut într-un buncăr subteran- un fel de pivniţă dotată şi cu locuri de dormit şi dotată cu câteva paturi.

Aproape la fel de afectat şi preşedintele Donald Trump, proprietăţile lui din zonă fiind lovite în plin de forţa uraganului. Preşedintele nu se afla însă acolo în momentul producerii dezastrului.

Celebrităţi ca Johnny Depp, Eddie Murphy sau Bruce Willis care au proprietăţi în calea uraganelor ar putea fi grav afectate. Printre acestea, cele mai expuse ar fi proprietatea lui Mick Jagger din Mustique, cea a lui Oprah Winfrey din Antigua sau proprietatea patronului Chelsia, Roman Abramovici, în valoare de peste 40 de milioane de lire sterline, din St Barts – în Guadelupa.

În paradisul din Caraibe se regăsesc şi români bogaţi ca Dinu Patriciu, care şi-a cumpărat acolo o casă de vacanță, în 2008, unde a locuit o vreme și soția sa, Dana Patriciu. Şi fosta soţie a lui Remus Truică a primit la divorţ o proprietate în Saint Marin.

Sâmbătă, preşedintele Donald Trump a declarat stare de urgenţă în Insulele Virgine. Se aşteaptă ca în următoarele ore uraganul să lovească zona. Dacă se va întâmpla aşa, proprietatea familiei prezidenţiale din complexul Mar-A-Lago ar putea fi pusă în pericol, la fel ca şi celelalte din zonă.