Cum i s-a schimbat viața Andreei, studenta la Medicină care a stat 23 de zile în comă. Gestul emoționant prin care le-a mulțumit medicilor care au salvat-o

Andreea este recunscătore pentru că a primit o nouă șansă la viață. Am putea spune că a renăscut a doua oară. Tânăra a stat 23 de zile în comă după un accident cu ATV-ul. După ce și-a revenit din comă, aceasta a mers sa le mulțumească medicilor că i-au salvat viața.

29 nov. 2022, 10:11
Cum i s-a schimbat viața Andreei, studenta la Medicină care a stat 23 de zile în comă. Gestul emoționant prin care le-a mulțumit medicilor care au salvat-o

Andreea este recunscătore pentru că a primit o nouă șansă la viață. Avea o mulțime de visuri și era plină de optimism. Totul s-a schimbat complet în momentul în care a mers la munte și a făcut un accident cu ATV-ul. De atunci au urmat 23 de zile de comă, de suferință pentru cei dragi și de eforturi ale medicilor pentru a o ține în viață. Și-a dorit din tot sufletul să trăiască și corpul ei a luptat neîncetat.

Andreea, mărturie emoționantă după 23 de zile de comă: ”Nu există vreo explicație științifică pentru care eu să fiu în viață”

Tânăra în vârstă de 23 de ani poate considera o minune faptul că trăiește, mai ales că pronosticuri prea optimiste privind starea ei de sănătate nu prea existau.

”Mi-am studiat documentele de externare din spital și nu există vreo explicație științifică pentru care eu să fiu în viață”, a povestit aceatsa pentru digi24.

În februarie anul trecut, viața ei a luat o întorsătură neașteptată. A mers la munte, in vacanță, iar într-o clipă de neatenție s-a răsturnat cu ATV-ul. Au urmat 23 de zile de comă, timp în care medicii au făcut tot posibilul pentru a o face bine.

”Statistic vorbind, dacă e să luăm traumatismul grav, are o mortalitate foarte mare, dar asta nu înseamnă că nu există și cazuri care exced statisticii. În cazul ei, într-adevăr, dacă e sa te uiți în toate cărțile, mortalitatea este aproape de 100%.”, a povestit Lucian Eva, neurochirurg la Spitalul de Neurochirurgie Iași.

După cumplitul accident, tânăra a rămas paralizată și nu mai putea vorbi. Acela a fost momentul în care a realizat că vrea din totul sufletul să se facă bine.

,,Revenirea ei a fost la fel ca si cum s-ar fi născut a doua oară. A învățat să vorbească, a învățat sa își folosească mâinile, sa își tina capul, a învățat să stea pe picioare, a învățat să meargă”, a povestit tatăl acesteia pentru sursa menționată anterior.

Citește și: Povestea demnă de film a românului Dorel, prins după 23 de ani în care s-a ascuns de poliţie

Este o învingătoare și asta pentru că a luptat continuu să se facă bine și să fie la fel ca înainte. A urmat tratamente de recuperare și a mers în continuare la Facultatea de Medicină Generală, unde este studentă în anul 3.

”Faptul că eu m-am ambiționat să merg la facultate și că am început să învăț, mi-a stimulat neuronii și mi-am revenit mult mai repede”, a mai povestit aceasta.

Andreea nu a uitat să le mulțumească celor care i-au salvat viața, așa că a mers la  Spitalul de Neurochirurgie din Iași pentru a le mulțumi medicilor, dar și să îi încurajeze pe pacienții în stare gravă care sunt internați acolo.

”Să crezi și să ai răbdare! Am fost în aceeași stare ca tine și acum alerg, merg, studiez”, a fost mesajul de încurajare al acesteia.

Citește și: Mii de credincioși, în pelerinaj la Mănăstirea Prislop, la 33 de ani de la moartea lui Arsenie Boca