Imagini de noaptea minții! Gara de Nord a montat aparate de aer condiționat în cel mai dezastruos mod posibil. Unitatea care dă aer rece și unitatea care suflă aer cald, amplasate una lângă alta, în aceeași încăpere

Mii de oameni circulă zilnic cu trenul și ajung să treacă pe la Gara de Nord din București. Aglomerația e foarte mare în fiecare zi, iar oamenii se plâng că trebuie să suporte o căldură infernală.

20 iul. 2021, 19:19

Cum încearcă administrația Gării de Nord să rezolve problema căldurii sufocante. Bani aruncați pe aparate de aer condiționat montate prost, care mai mult încălzesc aerul din sălile de așteptare

Mii de oameni circulă zilnic cu trenul și ajung să treacă pe la Gara de Nord din București. Aglomerația e foarte mare în fiecare zi, iar oamenii se plâng că trebuie să suporte o căldură infernală.

Gara de Nord nu duce lipsa de aere condiționate. Ba din contră, sunt zeci de aparate montate în incinta gării. Totuși, pentru ca ele să își facă treaba cum trebuie e nevoie să fie instalate corect. Un lucru banal, ați spune. Însă cei care s-au ocupat de montarea aparatelor de aer condiționat de la Gara de Nord pare că nu și-au dat deloc interesul.

Dacă vă vine să credeți, la casa de bilete de la Gara de Nord aerul condiționat e montat pe un stâlp, iar unitatea externă a fost pusă exact în același loc, cu toate că aceasta ar fi trebuit să fie amplasată obligatoriu pe pereții din afara clădirii.

În toate instrucțiunile de instalare a aerului condiționat veți găsi mențiunea că unitatea externă trebuie neapărat să fie amplasată afară, indiferent de situație. Practic, montarea aerelor condiționate în Gara de Nord a fost făcută degeaba, aparatele nereușind vreun moment să salveze călătorii de căldura sufocantă.

Pasagerii, revoltați de situație

„Domne, eu știu de la mine de acasă. Am avut partea din exterior a aerului condiționat în balconul închis. Nu avea aerul forță, nu dădea răcoare cum trebuie. Așa e și aici. De unde sa aibă aparatul asta forță? Ăștia au aruncat bani pe fereastră”, a spus un domn care aștepta la coadă la bilete.

„Pentru mine nu au niciun sens. E o treabă făcută de mântuială. E cald de afară, de ce să pui și aer cald? Pune aer rece, domne, cum să faci așa ceva?”, a declarat un alt călător revoltat de situație.

„Normal că este o prostie. La ce poți să te aștepți de la astfel de oameni? Dau și aer cald și aer rece. Însă aerul rece nu-l simți deloc. Stau aici, eu voiam să-mi comand online biletele, dar nu am reușit. E o căldură aici de mor, stau la coadă să aștept să cumpăr bilete”.

„Condițiile din Gara de Nord sunt groaznice. Puteți observa mizeria, lipsa de organizare și aglomerația. Ce să vă spun eu de aerul condiționat, o nouă treabă de mântuială specifică românilor, doar suntem țara lui nea Dorel. Au făcut o investiție fără cap, din interese pe care doar ei le știu, puteți vedea că sunt 35-40 de grade aici, aerul e irespirabil. Ce să mai, mai avem mult până ajungem la nivelul de civilizație din Vest”, a declarat un alt călător care aștepta la rând să își achiziționeze bilet.

Ce spun specialiștii în montarea de aer condiționat

„Ce forță să aibă aerul condiționat când unitatea externă dă aer cald și cealaltă dă rece? Se anulează una pe alta. Pentru o sală de așteptare e mai eficientă o perdea de aer care se montează la intrare”, a declarat David I. pt româniatv.net.