Cum înmoi rapid untul scos din frigider. Metoda ingenioasă care nu dă greş. VIDEO

Oricât de pricepută ai fi în gospodărie, cu siguranţă nu eşti complet străină de micile omisiuni din bucătărie. Cum ar fi să uiţi să scoţi ouăle, laptele sau untul din frigider atunci când trebuie să prepari un desert sau o mâncare la care este nevoie ca aceste ingrediente la temperatura camerei.

24 iul. 2021, 07:30
Cum înmoi rapid untul scos din frigider. Metoda ingenioasă care nu dă greş. VIDEO

Cum înmoi rapid untul scos din frigider. Trucul despre care îţi vom vorbi în cele ce urmează îţi este de mare ajutor atunci când uiţi să scoţi untul din timp din figider.

Cum înmoi rapid untul scos din frigider. Metodă ingenioasă

Vechea metodă presupunea să tai untul în bucăţele mici. Dar există o metodă şi mai simplă: sucitorul de întins aluat. Introdu bucata de unt într-o pungă, apoi „bate-l” cu sucitorul până se înmoaie suficient. Asta a fost tot. Untul este acum suficient înmuiat şi gata să fie introdus în preparate.

Citeste si Cum recunoști carnea de pui cu hormoni. Trucuri ca să elimini toxinele din carnea de pui cumpărată din supermarket

Metode clasice de topire a untului abia scos de la rece

Ca să înmoi rapid untul, mai există încă trei metode la care poţi apela.

1. Taie-l cubulețe. Pune-le pe un platou întins, într-un singur strat, și lasă-le puţin până încep să se înmoaie datorită contactului cu temperatura camerei.

2. Rade-l. Răzuirea creează o suprafață mult mai uniformă. În timp ce razi untul, vei avea contact cu produsul, iar căldura va fi preluată mai repede și untul se va înmuia rapid. Pentru cel mai bun rezultat, foloseşte o răzătoare clasică de metal.

3. Încălzește-l ușor. Taie untul într-o bucată care încape sub un pahar din sticlă și pune-l pe o farfurie. Umple paharul cu apă caldă și lasă-l câteva minute, până când sticla devine caldă. După aceea, șterge paharul cu un prosop de bucătărie din hârtie și acoperă untul cu el. Lasă-l 3-4 minute, apoi îl poţi folosi sau servi.

Citeste si Ce reprezintă striațiile albe de pe carnea de pui. Acestea afectează calitatea cărnii

Beneficiile untului

Iată, în rândurile următoare, cinci motive pentru care consumul de unt este benefic organismului:

1. Este cel mai uşor absorbabilă sursă de vitamina A;

2. Este bogat în antioxidanţi, inclusiv vitaminele A şi E, precum şi seleniu, care protejează împotriva bolilor de inimă, dar şi împotriva cancerului;

3. Este o sursă bună de colesterol „bun”, care acţionează ca antioxidant;

4. Contine acid linoleic conjugat, ce protejeaza împotriva cancerului;

5. Este o sursă bună de iod intr-o forma extrem de absorbabilă, necesar bunei funcţionări a tiroidei.