Cum îşi explică un senator PNL absenţa de la votul în cazul Şova

Senatorul PNL, Gigi Chiru, spune că a lipsit de la votul dat în cazul lui Dan Șova pentru că a fost plecat din țară în interes personal.

04 iun. 2015, 05:43
Cum îşi explică un senator PNL absenţa de la votul în cazul Şova

Gigi Chiru spune că se află într-o călătorie în străinătate, programată cu câteva luni înainte.

„Mă aflu într-o deplasare privată, în afara ţării, programată din bani personali cu câteva luni înainte de acest vot. Voi prezenta dovezi în acest sens și voi oferi explicaţii în faţa conducerii partidului, dacă se va cere acest lucru. (…) Mai mult, subliniez faptul că la votul precedent în cazul Şova am votat pentru încuviinţarea reţinerii, aşa cum aş fi făcut şi în cazul votului de marţi , dacă aş fi putut fi prezent în sală”, a declarat Chiru.

Ulterior, într-o emisiune TV, Chiru a revenit cu detalii.

„Am fost unde sunt si in acest moment. Sunt plecat din tara. Am o problema personala, am anuntat acest lucru, prin intermediul unui comunicat. De marti dimineata sunt plecat din tara. E o problema pe care am programat-o de cateva luni si care ma intereseaza in mod personal. Daca mi-a cerut cineva sa aman? Nu am discutat cu nimeni pe subiectul acesta. Am participat la absolut toate solicitarile institutiilor statului. Daca stau sa imi rezolv anumite probleme in functie de cum hotaraste domnul Tariceanu ordinea de zi …”, a spus liberalul.

Întrebat câte dosare penale are, senatorul Gigi Chiru a spust: „Nu am niciun dosar penal care sa ma determine sa votez intr-un fel sau altul sau sa particip intr-un fel sau altul”.

„De ce nu intrebati la institutiile statului? (…) Nu vreau sa discut despre problemele mele in paralel cu problemele domnului Sova. Pozitia mea o stiti foarte bine, parlamentarul trebuie sa se supuna solicitarilor ori de cate ori vin acestea. Nu am niciun dosar penal care sa ma determine sa votez intr-un fel sau altul sau sa particip intr-un fel sau altul. Daca ma intrebati legat de dosare pe care eu le accept ca dosare in urma unor greseli sa stiti ca nu am niciunul. Nu vreau sa intru in discutii vis-a-vis de deplasarile mele„, a conchis senatorul.

Gigi Chiru a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost acuzat că, atunci când se afla în campanie electorală pentru funcţia de primar al Constanţei, a transmis prin poştă alegătorilor bonuri valorice medicale, cu scopul de a-i determina să îl voteze. Decizia luată de instanţa supremă nu a fost definitivă, fiind contestată.

Senatul a respins, marţi, cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, autosuspendat din PSD din cauza verificărilor DNA, fiind înregistrate 66 de voturi „pentru”, 72 „împotrivă”. Două voturi au fost anulate.