Cum îţi afectează reţelele sociale sănătatea

Există o mulţime de studii care demonstrează faptul că social media îi deprimă pe oameni, le distruge relaţiile sau îi privează de somn. Însă nu toate veştile sunt rele.

28 mart. 2016, 20:41
Cum îţi afectează reţelele sociale sănătatea

Cand este vorba despre sanatate si fericire impactul negativ al site-urilor de socializare este anulat de cateva beneficii extraordinare. Iata despre ce este vorba.

Retelele sociale ii ajuta pe cei in varsta sa se simta mai putin izolati

Pentru multi dintre tineri social media ii poate face sa se simta singuri si izolati. Insa, cand este vorba despre batrani, un cont de Facebook poate avea un efect contrar. Un proiect realizat in marea Britanie a evaluat impactul pe care computerul il poate avea asupra unui grup de participanti cu varste intre 60 si 96 de ani – iar efectele au fost fantastice.

Persoanele care au fost invatati sa foloseasca PC-ul au avut sentimentul ca erau priceputi, au participat adesea in activitati sociale, li s-a imbunatatit capacitatea cognitiva si s-au simtit mai siguri pe ei. „Persoanele izolate social sau care s-au confruntat cu singuratatea sunt mai vulnerabile la boli si declin fizic si mental. Tocmai de aceea sunt importante gasirea unor modalitati pentru a sprijini conexiunile sociale ale oamenilor. Acest studiu a aratat modul in care tehnologia poate fi transformata intr-un instrument folositor pentru intarirea legaturilor sociale si sprijinirea batranilor din comunitatea noastra sa foloseasca tehnologia poate avea un impact pozitiv asupra sanatatii si starii lor de bine”, a explicat Dr. Thomas Morton, seful proiectului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.