Cum îţi alegi portofelul potrivit?

Accesorizarea unei ţinute are un rol important în creionarea notei finale, fiind cea care conferă valorare şi stil. De la încălţăminte, curele şi bijuterii, până la ceas şi portofel, toate au un rol esenţial în personalizarea unui outfit, în punctarea tendinţelor şi în plasarea unei amprente de unicitate şi originalitate.

05 apr. 2023, 10:30
Cum îţi alegi portofelul potrivit?

Din acest motiv, este recomandat ca alegerea accesoriilor să fie făcută cu grijă, raportat la specificul vestimentar, dar şi la context.

 

Portofelul, accesoriul nelipsit din ţinutele masculine

Portofelul are, în primul rând, un rol practic şi extrem de util, fiind accesoriul în care se păstrează în siguranţă banii, cardurile, abonamentele şi cartea de identitate. Acest aspect al funcţionalităţii este dublat de cel stilistic, varietatea mare de portofele pentru bărbaţi oferind oricărui bărbat posibilitatea de a-şi alege modelul care se va potrivi cel mai bine ţinutelor abordate. De la cele tip open wallet, la cele tip port card sau port document, de la cele prevăzute cu sisteme de închidere, până la cele slim, toate sunt puse la dispoziţia celor interesaţi, pentru a-i ajuta să îşi procure modelul care li se va potrivi cel mai bine.

 

Alegerea portofelului potrivit

Pentru a te asigura că vei alege portofelul pe care îl vei purta cu plăcere, funcţional, rezistent şi modern, este recomandat să ţii cont de câteva repere, atât în ceea ce priveşte design-ul şi aspectul practic, cât şi siguranţa.

 

Design-ul portofelului

Forma şi design-ul portofelului sunt hotărâtoare atunci când vrei să completezi stilistic o ţinută. Pentru ţinutele elegante, alege un portofel slim din piele neagră, iar pentru un outfit casual îndreaptă-ţi atenţia către un model de dimensiuni mai mari.

 

Compartimentarea

Compartimentarea este un alt aspect esenţial în alegerea portofelului potrivit. În funcţie de nevoile tale, vei alege modelul prevăzut cu numărul de compartimente de care ştii că vei avea nevoie pentru o organizare optimă şi utilă.

 

Materialul

Materialul din care este realizat un portofel bărbătesc este foarte important atunci când se doreşte un model rezistent şi durabil, care să îşi menţină forma şi design-ul pentru mult timp. Pielea naturală reprezintă cea mai recomandată materie primă, tocmai pentru că deţine o serie de calităţi care vor conferi portofelului un aspect plăcut, dar şi durabilitate.

 

Culoarea

Cromatica portofelului este şi aceasta o condiţie în alegerea modelului potrivit. Dacă încălţămintea şi curelele de pantaloni sunt cu preponderenţă maro, atunci şi portofelul tău ar trebui să aibă o cromatică asemănătoare. Dacă preferi ţinutele colorate, poţi opta pentru portofele roşii, albastre sau în oricare altă nuanţă.

 

Sistemul de închidere

Fiind vorba despre un portofel, este esenţial ca banii tăi să fie în siguranţă. Astfel, vei acorda atenţie şi sistemului de închidere cu care este prevăzut modelul ales, pentru a te asigura că bunurile tale sunt păstrate în mod optim.