Cum îţi dai seama dacă ai o rană pe colul uterin

Rana pe col este o leziune pe cervix, ce apare, de cele mai multe ori, din cauza unor infecții netratate sau a bolilor cu transmitere sexuală. Află care sunt simptomele acestei afecțiuni și cât este de periculoasă.

30 sept. 2014, 10:26
Cum îţi dai seama dacă ai o rană pe colul uterin

Multe femei sunt diagnosticate cu o rană pe col în timpul unui control de rutină, deoarece această problemă este, de cele mai multe ori, asimptomatică. În alte cazuri, însă, pot apărea modificări ale secreției vaginale sau sângerări intermenstruale. Durerile pelvine, lombare sau durerea în timpul actului sexual este un alt semnal de îngrijorare. În situații rare poate apărea și febra.

Citeşte şi Bărbaţii singuri au riscuri mai mari de a face cancer oral. Iată de ce

Cine poate face rană pe col

Riscul apariției unei răni pe col este mai mare la pacientele cu parteneri multipli sau la cele care și-au început viața sexuală de la vârste fragede. Ai motive de îngrijorare și dacă ai făcut sex fără prezervativ, ai făcut avorturi, ai întreținut relații sexuale într-un mod agresiv, folosești tampoane intravaginale ori ai tratat cu superficialitate infecții anterioare de la nivelul colului uterin.

Află cât de periculoasă este o rană pe colul uterin pe Unica.ro.