Cum îţi dai seama dacă sunteţi gata să aveţi un copil

Daca ai deja cel putin un an de casatorie, sansele sunt mari ca toata lumea sa inceapa sa te intrebe: "Cand faceti un copil?". Dintr-odata, o decizie personala ca aceasta devine de interes public. Cand stim care este timpul potrivit pentru aducerea pe lume a unui bebelus? Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le iei in considerare inainte de a lua o decizie.

17 oct. 2014, 06:09
Cum îţi dai seama dacă sunteţi gata să aveţi un copil

1. Sunteti pregatiti material? Planificarea bugetului familial este esentiala pentru intampinarea micutului. Incepand cu perioada de sarcina si nasterea propriu-zisa si pana la cresterea noului membru al familiei, chelutielile sunt mari. Daca ambii aveti serviciu, este recomandat sa puneti bani deoparte care sa poata acoperi salariul in minus. Asigurati-va ca sunteti pregatiti si pentru situatii neprevazute si ca puteti face fata chelutielilor ridicate care sunt necesare cresterii unui copil.

2. Sunteti pregatiti psihic? Un copil presupune o responsabilitate imensa pentru amandoi si este important ca sa fiti pregatiti pentru schimbari majore in viata voastra. Nu conteaza cati oameni fac presiuni asupra voastra sa faceti un copil, decizia trebuie sa va apartina in totalitate.

3. Puteti sa-i oferiti micutului stabilitate? Bebelusul are nevoie de un camin stabil si de siguranta. Daca aveti probleme in cuplu, nu este o idee buna sa va ganditi la marirea familiei. Un copil nu este rezolvarea rapida a problemelor voastre, asa ca mai intai trebuie sa va rezolvati neintelegerile pentru a nu implica si micutul in aceasta situatie.

Continuarea pe Lyla.ro