Cum îţi găseşti telefonul mobil pierdut sau furat, chiar dacă rămâne fără baterie sau este închis de hoţi. Cele mai simple trucuri

Telefonul mobil este de ceva timp un accesoriu fără de care viaţa noastră ar fi mai complicată, din multe puncte de vedere. Dacă iniţial rolul lui era doar să ne ajute să comunicăm, să ne auzim sau să ne scriem mesaje, telefoanele smart sunt mult mai mult şi aproape că nu mai putem trăi fără ele.

01 feb. 2024, 13:13
Cum îţi găseşti telefonul mobil pierdut sau furat, chiar dacă rămâne fără baterie sau este închis de hoţi. Cele mai simple trucuri

În cazul în care ai pierdut telefonul, o soluţie pentru a da de el este să suni de pe un alt număr, cu speranţa că va fi cineva prin zonă care să răspundă şi să te ajute să reintri în posesia lui. Dacă, însă, ţi-a fost furat, cel mai probabil a fost deja închis de către hoţi tocmai pentru a nu putea fi localizat. Asta se poate întâmpla şi prin consumarea integrală a bateriei, iar ideile de mai jos îţi pot fi de ajutor în a-ţi recupera telefonul tocmai în aceste contexte.

Astfel, dacă ai un iPhone care a fost fie furat, fie pierdut, află că poți folosi fără griji aplicația Find My. Poate nu știai, dar funcția te ajută să găsești dispozitivul inclusiv când acesta e închis sau nu mai are baterie. Trebuie totuși menționat că doar telefoanele mai noi, începând de la iPhone 11, cu actualizarea iOS 15, pot să o folosească.

Pentru a ști că telefonul tău e mereu în siguranță, fii sigur că ai activată funcția. De asemenea, verifică bine și setările. În meniul Find My, trebuie să apeși pe Find My iPhone, după care aceasta va fi activată.

Conform experților, cu opțiunea Find My Network, poți să îți găsești telefonul până la 24 de ore după ce a fost închis sau a rămas fără baterie. De altfel acesta este cel mai simplu truc pe care te poți baza.

Citeşte şi: Cea mai mare tăiere de salariu din istorie: Elon Musk a rămas fără 56 miliarde de dolari

Cum poți să-ți găsești telefonul pierdut fără baterie cu sistem de operare Android? Nu doar cei de la Apple s-au gândit la metode de siguranță. Astfel, pe telefoanele Android există funcția Find My Device.

Aceasta este pornită automat în momentul în care e adăugat un cont Google pe orice dispozitiv Android.  Mai departe, nu trebuie decât să accesezi Google Acount și să ai locația pornită. Asigură-te de asemenea că locația e pornită mereu când ai telefonul cu tine.

Odată ce totul este în regulă, nu trebuie decât să accesezi android.com/find, pe un browser. Acolo vei putea vedea unde se află telefonul tău, chiar dacă acesta a fost închis sau a rămas fără baterie.

Citeşte şi: Ceasul Apocalipsei rămâne la 90 de secunde de miezul nopţii. Care sunt ameninţările la adresa omenirii