Cum îţi influenţează luna naşterii sănătatea

Potrivit unor studii recente, luna de naștere influențează nivelurile de dopamină și serotonină – hormonii fericirii și ai bunei dispoziții – dar și starea de sănătate a fiecărui om. Află care este starea ta de sănătate, în funcție de luna în care te-ai născut.

25 aug. 2017, 08:39
Cum îţi influenţează luna naşterii sănătatea

Ianuarie

Cei care s-au născut în timpul iernii sunt mai puțin temperați și colerici comparativ cu cei care s-au născut în alte luni ale anului. Cu toate acestea, persoanele născute în luna ianuarie pot suferi de depresie, atac de cord, migrene și probleme în timpul menopauzei.

Februarie

Oamenii care s-au născut în a doua lună din an ar trebui să acorde mai multă atenție sănătății. Ei se pot confrunta cu hipertiroidism sau hipotiroidism, osteoartrită, boli de inimă și tromboză.

Martie

Majoritatea persoanelor născute la început de primăvară sunt într-o stare bună, fiind mereu optimiști și veseli. Pot suferi de probleme de sănătate, precum astm, probleme cardiace, cataractă, reumatism sau artrită.

Aprilie

Bărbații născuți în luna aprilie sunt predispuși la osteoporoză, probleme ale glandei tiroide și astm. În schimb, femeile ar putea suferi de bronșită, tumori și osteoporoză.

Mai

Bărbații născuți în luna mai pot fi predispuși la astm, depresie și diabet, în timp ce femeile pot suferi de alergii cronice, osteoporoză și constipație.

Iunie

Oamenii născuți în timpul verii sunt predispuși la ciclotimie: schimbări frecvente ale dispoziției. În unele cazuri rare, ciclotimia poate progresa într-o tulburare psihologică, cum sunt tulburarea bipolară sau psihoza depresivă maniacală. În plus, bărbații născuți în iunie pot suferi de cataractă, bronșită cronica și bolile de inimă, iar femeile de reumatism, de incontinență urinară și de artrită.

Iulie

Persoanele născute în iulie pot suferi de astm, artrită, tumori și dureri cronice la nivelul gâtului.

August

Oamenii născuți în luna august sunt predispuși la următoarele boli: bărbații ar putea avea osteoporoză, astm și probleme ale glandei tiroide, în timp ce femeile pot suferi de reumatism, artrită și tromboză.

Septembrie

Oamenii născuți toamna – în lunile septembrie, octombrie și noiembrie – nu sunt predispuse la depresie sau boli psihice. Dar aproape toți cei care s-au născut în septembrie pot suferi de probleme de osteoporoză, afecțiuni ale glandei tiroide, astm și tumori.

Octombrie

Femeile născute în luna a zecea a anului pot suferi tulburări ale glandei tiroide, migrene, anemie și colesterol ridicat sau osteoporoză.

Noiembrie

Majoritatea persoanelor născute în luna noiembrie se pot confrunta cu afecțiuni ale pieliii și boli cardiovasculare sau tiroidiene. Femeile pot suferi de atacuri de cord, constipație sau vene varicoase.

Decembrie

Femeile născute în ultima lună a anului pot suferi de astm, tromboză și bronșită cronică, în timp ce bărbații se pot confrunta cu boli, precum cataractă, depresie și afecțiuni cardiovasculare.

Ce spune data ta de naştere despre tine