Cum justifică acum Stănişoară atacurile la adresa PNL şi a lui Antonescu

Deputatul Mihai Stănişoară a încercat miercuri să justifice o serie de declaraţii critice pe care le-a avut în ultima vreme la adresa PNL şi a lui Crin Antonescu, arătând că a fost vorba de "polemica politică" presărată uneori cu "sare şi piper", însă acestea ţin de trecut.

06 mart. 2013, 13:53
Cum justifică acum Stănişoară atacurile la adresa PNL şi a lui Antonescu

Stănişoară a fost întrebat despre declaraţiile la adresa liderului PNL, Crin Antonescu, când a susţinut că acesta şi-ar „şantaja adversarii puternici din partid” invocând motive puerile şi nu ar da doi bani pe ce spun colegii săi.

„Nu îmi aduc aminte când am făcut-o. Sigur, polemica politică şi asta o dovedeşte întreaga mea activitate de când fac politică, eu cred că totdeauna trebuie să se rezume la un duel verbal, chiar dacă mai e presărat uneori cu sare şi piper, să nu depăşească o anumită limită. Analizând practic relaţia mea cu colegii liberali de-a lungul timpului am constatat un lucru suprinzător, în bine (…) În domeniul apărării, ordinii publice şi sercurităţii naţionale aproape toate abordările au coincis”, a susţinut Stănişoară, citat de mediafax.

CITIŢI ŞI Cum ataca Stănişoară PNL în urmă cu 6 luni: Antonescu – un adevărat Domnu’ Goe, are stil dictatorial

În plus, jurnaliştii i-au adus aminte de o declaraţie despre liderul PNL din octombrie 2012, când spunea despre Crin Antonescu că este „cel mai ridicol şi caraghios român, dl Goe al politicii româneşti”, afirmaţie aflată pe blogul său.

„Eu cred că răspunsul l-aţi aflat, sunt lucruri care ţin de o anumită polemică verbală la un moment dat şi care nu au legătură cu prezentul şi viitorul”, a replicat Stănişoară.

Mai mult, el a fost chestionat de jurnalişti cum vede „conducerea dictatorială şi păguboasă a lui Crin Antonescu” despre care a făcut de asemenea vorbire pe blog. În schimb, a replicat preşedintele PNL, susţinând că a renunţat la foarte multă putere cu ocazia Congresului PNL. „Declaraţii de felul acesta între oameni politici există foarte multe. Domnul Stănişoară cred că v-a răspuns şi a continua la nesfârşit cu asta e irelevant, dar puteţi să o faceţi”, a spus Antonescu.

Ulterior, Stănişoară a precizat că este convingerea sa că PNL este proiectul căruia se poate alătura pentru a se „împlini politic şi profesional”. „Sigur că atunci când faci politică încerci să te raportezi la numărul 1 totdeauna. Pot să vă spun un lucru care îmi este foarte drag la PNL, şi anume că în PNL nu există delict de opinie, şi cred că ultimele evoluţii ale PNL au demonstrat cu prisosinţă acest lucru”, a argumentat Stănişoară.

În plus, Stănişoară a fost întrebat cum va răspunde previzibilelor acuzaţii de trădare venite din partea foştilor colegi din PDL.

„Trădare înseamnă să pleci dintr-un proiect în curs de realizare, să ai anumite mijloace la îndemână prin care să faci un rău celui de unde ai plecat. Astăzi, PDL este într-un moment în care chiar depunătorii de moţiune au – dacă veţi citi moţiunile lor – constatări aş spune multe nefericite la adresa situaţiei partidului, este un moment în care partidul îşi caută o cale, îşi croieşte o cale. Eu am decis că în fapt proiectele mele şi muncile mele nu le mai pot împlini acolo şi este un moment în care plecarea mea nu afectează cu nimic PDL, acum este încă în dezbateri pe ce drum o apucă, vor hotărî în înţelepciunea lor foştii colegi din PDL încotro se îndreaptă, deci nu este o trădare”, a explicat Stănişoară.

De asemenea, el a fost întrebat cum este compatibilă trecerea sa din Opoziţie la Putere cu politica europeană, având în vedere că Sorin Frunzăverde a fost cel care a trecut de la Putere la Opoziţie anul trecut.

„Nu am cerut nicio funcţie, deci nu vin undeva la putere. Aşa cum am declarat, vin să intru într-un proiect, să încerc să am o contribuţie la acest proiect. Legat de prietenul meu, Sorin Frunzăverde … sigur că momentul pe care l-a ales el îi aparţine şi poate că în ceea ce mă priveşte sigur că am dat dovadă de mai multă răbdare”, a apreciat deputatul.

Lui Stănişoară i s-a amintit că la acel moment spunea că, dacă va pleca din PDL, va pleca definitiv din politică, deoarece „casa părintească nu se vine”.

„Cred că am făcut o asemenea afirmaţie, însă adevărul este că erau două opţiuni pentru mine, să plec acasă sau să încerc să continui unele din proiectele mele politice, care am ajuns la concluzia că nu mai sunt realizabile în PDL. Este simplu să pleci acasă, pentru că, în fapt, nu numai ca deputat, ci ca om politic care de peste 12 ani sunt la un nivel naţional, dar care niciodată nu i-a uitat pe cei care l-au trimis aici, adică pe cetăţeni, pe cei care au votat pentru mine şi mi-au dat posibilitatea să mă exprim politic. Am considerat că a pleca pur şi simplu acasă ar însemna în fapt o trădare a lor”, a justificat Stănişoară.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a ţinut să aibă o poziţie în ceea ce priveşte posibilele declaraţii politice în contradictoriu. „Există un circuit al polemicii politice fireşti şi s-ar putea scrie volume cu declaraţii care s-au dat de către politicieni, unii despre alţii, înainte de a fi la un moment dat împreună. Declaraţiile lui Valeriu Stoica despre Traian Băsescu şi invers, până în 2000, şi totuşi azi sunt împreună. Declaraţii ale mele despre domnul Ion Iliescu 10 ani, 14 ani … Declaraţii ale mele despre Victor Ponta, ale lui Victor Ponta despre liberali, ale practic tuturor contra tuturor. Important este însă în momentul în care iei o decizie – aşa cum domnul Stănişoară a luat astăzi, pentru viitor – nu să-ţi răstălmăceşti declaraţii anterioare, pentru că nu o va face nici domnia sa, nu o voi face nici eu, (…) ci despre proiectul căruia subsumezi aceste eforturi”, a mai explicat Antonescu.