Cum le-a transmis o profesoară părinților elevilor să nu-i aducă flori în prima zi de școală. Ce le-a spus că își dorește, în schimb

Mai e doar o zi până când începe școala, iar mulți părinți și elevi s-au pregătit deja să le ducă profesoarelor flori sau cadouri în prima zi de școală.

10 sept. 2023, 18:09
Cum le-a transmis o profesoară părinților elevilor să nu-i aducă flori în prima zi de școală. Ce le-a spus că își dorește, în schimb

E deja un obicei de ani de zile ca elevii sau părinții să ducă flori educatoarelor, învățătoarelor sau profesoarelor. Însă, există și profesori care nu își doresc sub nicio formă să primească astfel de atenții și le atrag atenția părinților din timp.

Citește și Câte vacanțe sunt în anul școlar 2023 – 2024. Câte săptămâni de cursuri au elevii

Un părinte a relatat că a primit mesaj pe grupul clasei de la doamna profesoară. „Am primit acest mesaj pe grupul clasei de la doamna. Așa procedează în fiecare început sau sfârșit de an. Ne-a spus de la început că nu primește „atenții”. Mai sunt doamne ca a noastră?”, a scris acesta pe grupul Părinții elevilor din România.

Mulți părinți sunt de acord cu ideea profesoarei, însă alții cred că e un gest frumos să aducă flori. „Se cumpără zeci de buchete scumpe. Este o cheltuială inutilă pentru părinți, mai ales în aceste vremuri, când toate s-au scumpit. Și ce să facă o profesoară cu 30 de buchete de flori? Un buchet din partea clasei este suficient”, a spus unul dintre părinți.

Ce au spus părinții elevilor

  • „Eu zic că e vorba de respect și apreciere să se ducă elevul cu o floare la doamna învățătoare. Ce este așa greșit? Nu este obligație, ci bucurie să dăruiești o floare! Floare, ok? Atâta tam tam pe flori.”
  • „Părerea mea este că poate să îi ducă o ciocolată în loc de o floare pe care o folosește nu o aruncă, și îi și mai ieftină decât o floare”.
  • „Da, la noi în școală suntem câteva profesoare care am insistat ca elevii să nu aducă nici flori, nici alte atenții. Dar să știți că nici celelalte nu țin să primească flori sau atenții, numai că li se pare deplasat să anunțe: „Nu aduceți nimic!”. Eu a trebuit să inventez o întreagă poveste cu o pisică nebună care îmi dărâmă florile ca să scap de tonele de buchete de la sfârșitul anului școlar! In 2023, pentru prima oară, n-am primit nicio floare, nici măcar de la premiantul întâi!”.
  • „Nu cred că e vorba de lingușeală, ci de teama de a nu se abate de la obiceiurile deja încetățenite. Niciun elev al meu nu cred că și-a închipuit vreodată că îl voi favoriza dacă îmi aduce flori (au existat numeroase contraexemple, de altfel), însă părinții zic: „Măi, să nu fii tu singurul care nu duce nimic! O sa te simți prost!”.”
  • „Da, doamna noastră învățătoare de la liceul din Otopeni strânge de la copii cărți pentru biblioteca clasei în loc de flori în prima zi”.

Citește și Burse 2023. Elevii care au luat note mari la Evaluarea naţională 2023 nu sunt siguri că vor primi burse