Cum luptăm împotriva herpesului

Virsulul herpetic, sau virusul herpesului, exista in corpul majoritatii persoanelor, insa este in general in stare latenta. El se manifesta atunci cand organismul trece printr-o perioada de oboseala, epuizare si stres si genereaza boala care se numeste herpes.

25 sept. 2015, 06:21

Herpesul, potrivit Wikipedia, este cauzat de un virus, Virusul herpes simplex, care se manifestă sub două forme. Ambele forme sunt insotite de umflaturi apoase, dureroase pe piele sau membrane mucoase (precum gura sau buze) sau pe organele genitale. Această boala este contagioasă, mai ales in timpul unei eruptii.

Dintre cele opt tipuri cunoscute de HSV, cele mai comune sunt tipul 1 (HSV-1) și tipul 2 (HSV-2). HSV-1 este cel mai comun și este asociat mai degraba cu infectiile orofaciale, de obicei buzele. Acest tip de infectie se raspandeste mai usor datorita localizarii sale foarte expuse. Este in general considerat (desi nu ar trebui) ca o infecție mai puțin serioasă.

HSV-2 este asociat cu infectiile organelor genitale, cu toate ca ambele tipuri pot sa afecteze cele doua zone. Infectia cu HSV-2 este de o importanta deosebita din cauza naturii asimptomatice a infectiei si posibilitatea de transmitere chiar si prin intermediul unor indivizi care nu prezinta niciun fel de simptome.

Continuarea pe Lyla.ro