Cum ne afectează „fixiştii” viaţa?

Este cunoscut faptul că persoana cea mai flexibilă controlează întreg sistemul. În fapt, flexibilitatea este valoarea pe care omul a împrumutat-o de la natura, şi care ne-a ajutat în decursul istoriei să evoluăm.

27 apr. 2017, 20:38
Cum ne afectează „fixiştii” viaţa?

Atunci cand am fost rigizi si fixisti, istoria s-a oprit in loc si a atras dupa sine catastrofe.

In opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, manifestam flexibilitate atunci cand dam voie schimbarii sa se produca si ne folosim creativitatea pentru a gasi o modalitate de schimbare potrivita atat noua, cat si persoanelor din cadrul sistemului. „Flexibilitatea este o forma a inteligentei care produce efecte benefice asupra societatii si ne da voie sa vedem situatia si din perspectiva oamenilor din jurul nostur. Daca EU ma schimb si-ti daruiesc alt comportament, alt tip de gandire si emotii diferite, TU imi raspunzi diferit fata de trecut, deci si TU te schimbi! Daca ceea ce schimb si daruiesc EU este benefic pentru crestere si invatare, EU ma schimb in bine, TU te schimbi in bine, deci crestem, invatam, evoluam si sistemul in sine devine mai performant si mai plin de resurse”, afirma specialistul in programarea neurolingvistica Laura Maria Cojocaru.

Totodata, efectul „benefic pentru crestere si invatare” nu este intotdeauna placut pentru persoanele din jurul nostru, deoarece ii vom scoate din zona lor de confort si astfel riscam sa ii suparam. Chiar si asa, pe termen lung, aceasta schimbare va fi benefica pentru toti cei implicati in proces, iar acestea vor constientiza ca asa-zisa zona de confort era, in fapt, un lucru perimat, care nu se potriveste cu noile cerintei, deci nefunctional.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.